Wijnproeven

Basis degustatietechnieken

Heb jij een neus voor wijn?

In vier lessen legt een ervaren sommelier en wijndocent je de beginselen van wijn en wijnproeven grondig uit. We gaan dieper in op druivensoorten, aroma’s en het proeven van wijn. Wat zijn de verschillende wijnstijlen? (Niet) hout-gerijpt, fruitig of droog, zoet of droog… We concentreren ons ook op geuren en op het trainen van het geurgeheugen aan de hand van aromaflesjes. We schetsen kort hoe wijn wordt gemaakt en introduceren je in de mooie, algemene wijnterminologie. We proeven elke les ook verschillende typische ‘monocépages’ (1 druif, bv. Chardonnay) en we analyseren en bespreken deze wijnen samen.

Een ideale instapcursus en een mooie basis om de andere degustatieavonden beter te kunnen volgen.


Organisatie

Credits / Met dank aan

begeleiding: Bart Vanderstraeten

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.


Archief

  1. woensdag 23 september 2020 - 19:30 - 22:00

Ook interessant voor jou