Locatie & route

Aangepaste verkeersmaatregelen

  • Volg het circulatieplan: een aantal straten kennen éénrichtingsverkeer voor auto's. Bekijk het plan
  • In de Molenstraat geldt het erfstatuut: voetgangers en fietsers mogen de volledige breedte van de weg gebruiken en de snelheid is beperkt tot 20 km/uur. 

Artiest, technisch medewerker of leverancier? Bekijk onze technische info met uitleg over onze laad-en-losplaats.

Adres: Molenstraat 51, 9300 Aalst

Met de fiets

Je fiets parkeren kan naast De Werf, boven aan de Molenstraat, tegenover het Administratief Centrum (Werfplein 9) en in de Onderwijsstraat.

Openbaar vervoer

Het Statieplein ligt op slechts 6 à 7 minuten wandelen van De Werf. Steek het plein over en neem links de Albert Liènartstraat en volg de Graanmarkt en Zwarte Zusterstraat. Linksaf vind je de Molenstraat.

Plan je bustrip Plan je treintrip

Auto

Vanaf E40 Oostende - Brussel: afrit Aalst. Vanaf rond punt signalisatie ‘CC De Werf ’ volgen: Parklaan - Burgemeestersplein - De Gheeststraat. Aan rode lichten linksaf: Alfred Nichelsstraat. Rechts meedraaien: Burchtstraat, deze straat volgen tot aan Werf(plein) met linksaf de Molenstraat. 
Parkeren? Voor de parking Postsite blijf je op de Burchtstraat rechtdoor rijden en neem je aan het kruispunt de Vaartstraat naar links.

Vanuit richting Antwerpen/Dendermonde/N41: neem aan de rotonde de tweede afslag onder het viaduct, onmiddellijk daarna op de volgende rotonde de tweede afslag richting Opwijk en Asse. Rij het viaduct over en houd rechts zodat je niet op de rotonde met de rode neus terechtkomt. Volg rechts tot in de Verbrandhofstraat en rij verder langs de Hertshage en Nieuwbrugstraat. Sla voor de Dender linksaf naar de Pierre Corneliskaai. Rij tot aan de spoorwegbrug. Daar heb je twee mogelijkheden:
1) parkeren: steek rechts het water over. Rij de Vaartstraat in en parkeer op de Postsite.
2) tot in de Molenstraat: rij verder rechtdoor langs het water (Frits de Wolfkaai en Leo Gheeraerdtslaan). Steek bij de volgende brug over (naar rechts) en neem aan rode lichten rechtsaf de Alfred Nichelsstraat. Rechts meedraaien: Burchtstraat, deze straat volgen tot aan Werf(plein) met linksaf de Molenstraat.

Opgelet: Aalst heeft een circulatieplan waarbij een aantal straten éénrichtingsverkeer voor auto's kennen. Bekijk het plan

Bereken je route

Parkeren

Parkeergelegenheid in openlucht is schaars in de buurt van het cultuurcentrum. Hieronder een overzicht voor wie graag met de auto naar De Werf komt en op wandelafstand wil parkeren:

Overdekt parkeren 
- Parking Indigo/Postsite, Vaartstraat 18
Parkeren aan een tarief van 5 EUR bij Parking Indigo/Postsite is mogelijk voor bezoekers die participeren aan een activiteit of een voorstelling bijwonen in De Werf. Scan, na afloop van je activiteit in De Werf, je parkingticket aan de validator (beschikbaar aan de ticketbalie) en betaal aan de betaalautomaat in de parking. Lukt het scannen niet of verkrijg je niet het tarief van 5 EUR, contacteer Indigo.
- Parking De Burcht, Burchtstraat 35, parkeren aan de geldende tarieven
- Parking Hopmarkt, Hopmarkt 52, parkeren aan de geldende tarieven

Parkeren met een digitale beurtenkaart
Met een digitale beurtenkaart die 44,50 EUR kost en twintig digitale parkeervouchers bevat, kan je in Aalst goedkoop parkeren in de gele zone ‘buurtparkeren’ per subzone: Buurtparking Carnavalshallen – Hoveniersplein - Bleekveld, Buurtparking Hertshage, Buurtparking Appelstraat, Buurtparking Pierre Corneliskaai. Eén beurt is geldig voor een volledige kalenderdag. De kaart kan je aankopen via parking2give.be, de webshop van de stad Aalst en OPC, Vlaanderenstraat 2.

Gratis parkeren
is elke dag mogelijk tussen 19 en 9 uur op de openluchtparking Keizershallen, Beekveldstraat 31, Aalst.

Tip:
op de website van de stad Aalst staat een overzicht van alle parkings in Aalst.
- het zoeken naar een parkeerplaats kan de zenuwen op de proef stellen, zeker bij een uitverkochte Werfvoorstelling. Zoals altijd raden we aan om op tijd te vertrekken.
- op politiebevel en om veiligheidsredenen is parkeren achter het cultuurcentrum (Onderwijsstraat) niet toegelaten. Er wordt frequent gecontroleerd door de politiediensten.

 

Bestel je tickets!

Bekijk het volledige programma op onze website en boek je tickets online.

Bekijk het programma