Locatie & route

Aangepaste verkeersmaatregelen

  • Sinds eind augustus 2021 heeft Aalst een nieuw circulatieplan. Een aantal straten worden éénrichtingsverkeer voor auto's. Bekijk het plan
  • In de Molenstraat geldt het erfstatuut: voetgangers en fietsers mogen de volledige breedte van de weg gebruiken en de snelheid is beperkt tot 20 km/uur. Heel wat Aalstenaars hebben de fiets (her)ontdekt als ideaal vervoersmiddel van, naar en in de stad. De stad doet een warme oproep om te blijven fietsen en plaatst extra fietsenstallingen op de binnenkoer van het oude stadhuis. Zo kun je je fiets veilig parkeren in hartje stad.

Artiest, technisch medewerker of leverancier? Bekijk onze technische info met uitleg over onze laad-en-losplaats.

Adres: Molenstraat 51, 9300 Aalst

Met de fiets

Je fiets parkeren kan naast De Werf, boven aan de Molenstraat, tegenover het Administratief Centrum (Werfplein 9) en in de Onderwijsstraat.

Openbaar vervoer

Het Statieplein ligt op slechts 6 à 7 minuten wandelen van De Werf. Steek het plein over en neem links de Albert Liènartstraat en volg de Graanmarkt en Zwarte Zusterstraat. Linksaf vind je de Molenstraat.

Plan je bustrip Plan je treintrip

Auto

Vanaf E40 Oostende - Brussel: afrit Aalst. Vanaf rond punt signalisatie ‘CC De Werf ’ volgen: Parklaan - Burgemeestersplein - De Gheeststraat. Aan rode lichten linksaf: Alfred Nichelsstraat. Rechts meedraaien: Burchtstraat, deze straat volgen tot aan Werf(plein) met linksaf de Molenstraat.

Vanuit richting Antwerpen/Dendermonde/N41: Dendermondsesteenweg – Esplanadeplein. Linksaf: Esplanadestraat – Aan de lichten rechtdoor: Vaartstraat. Aan Werf(plein): rechtsaf en nogmaals rechtsaf (het plein verlaten) om de Molenstraat te bereiken.

Opgelet: sinds eind augustus 2021 heeft Aalst een nieuw circulatieplan. Een aantal straten worden éénrichtingsverkeer voor auto's. Bekijk het plan

Bereken je route

Parkeren in de buurt*

Parkeergelegenheid is schaars in de buurt van het cultuurcentrum. Vooral bij uitverkochte voorstellingen kan het zoeken naar een parkeerplaats de zenuwen op de proef stellen. Kom dus op tijd.

Tip: op de website van de stad Aalst staat een overzicht van alle parkings in Aalst.

Parking Postsite

Indigo

Klanten kunnen, enkel tijdens hun activiteit in De Werf, aan verminderd tarief parkeren bij Indigo Parking (Postsite), Vaartstraat 18 te Aalst, gelegen op 3 à 4 minuten wandelafstand (250m) van De Werf. Valideer je parkeerticket aan de balie van De Werf en betaal maar 3 euro. Beroep doen op deze service is niet mogelijk wanneer je niet participeert aan een activiteit in De Werf.

* Op politiebevel en om veiligheidsredenen is parkeren achter het Cultuurcentrum (Onderwijsstraat) niet toegelaten. De boetes zijn zwaar en de controles frequent.

Taxidienst Mobar vzw

Mobar vzw

Voor wie? 

Mensen die aangepast rolstoelvervoer nodig hebben kunnen, om tot in De Werf of terug thuis te geraken na een activiteit georganiseerd door De Werf, een beroep doen op vzw Mobar (09 216 20 67).

Hoeveel kost dat? 

Je betaalt € 2 instapgeld + € 1 per kilometer. Het instapgeld wordt aangerekend voor zowel de heen- als de terugrit. Je betaalt ter plaatse aan de chauffeur. Annulering is kosteloos tot één dag op voorhand. Annulering op de dag zelf kost € 5. Wanneer de chauffeur onderweg is en je gaat niet mee, wordt het volledige bedrag aangerekend.

Dit aanbod geldt voor alle voorstellingen en alle cursussen die De Werf organiseert tijdens het seizoen 2019-2020.

Schrijf je in voor een taxirit

Een initiatief van VZW Mobar, cultuurcentrum De Werf en het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid.

Foto gebouw: Steven De Ridder

Bestel je tickets!

Bekijk het volledige programma op onze website en boek je tickets online.

Bekijk het programma