Kortingen

Goedkoper naar concerten, podiumvoorstellingen, workshops en cursussen? Kies hieronder jouw korting:

Joker

Voorstellingen extra voordelig bijwonen? Het kan met de Joker! Krijg 2 keer 60% korting op Jokervoorstellingen! Zinnenprikkelende voorstellingen die je volgens ons gezien moet hebben.

 • 2 tickets voor één Jokervoorstelling of 1 ticket voor twee Jokervoorstellingen, steeds vanaf september
 • Tip: bestel je Jokercode voor je tickets bestelt, je hebt de code immers nodig tijdens de bestelling.
 • Iedereen heeft tijdens per seizoen recht op één Joker.
 • Aanbod onder voorwaarden.
 • Te verkrijgen online en aan de balie

Bestel je gratis Jokercode

-26 of 65+

Jonger dan 26 of ouder dan 65 jaar? Dan geniet je korting bij de meeste voorstellingen! 

 • -26: 25% korting
 • 65+: 10% korting

Opgelet: val je niet binnen deze prijscategorie, dan vragen we je vriendelijk om het verschil bij te betalen aan de balie, anders wordt je toegang tot de zaal geweigerd. 

Rang 2-tickets

Voor sommige voorstellingen in de schouwburg zijn er rang 2-tickets beschikbaar aan 50% korting. Deze tickets kan je kopen voor plaatsen die een minder goede zichtbaarheid op het podium geven (uiterste zijkanten van het balkon of net achter de technische tafel onder het balkon).

Lastminute

50% korting op de basisprijs voor 1 of 2 tickets! Schrijf je in op de lastminutemailing en ontvang onze lastminutenieuwsbrief de dag voor de voorstelling. Koop je lastminutetickets (max. twee per persoon) vanaf een uur voor de voorstelling aan de ticketbalie en steek 50% korting op zak. 

Opgelet:

 • Het aantal lastminutetickets is beperkt. Op is op. Daarna hanteren we opnieuw de gangbare ticketprijzen.
 • Lastminutetickets kan je niet reserveren.
 • Gekochte tickets kan je niet omzetten naar een lastminuteticket.
 • Aanbod onder voorwaarden.

Familiepas

De Familiepas is de meest voordelige manier om familievoorstellingen bij te wonen. Je betaalt 48 euro voor een kaart met 6 beurten, en betaalt zo 8 euro per beurt in plaats van 10 euro.

 • De Familiepas is geldig bij de meeste familievoorstellingen van De Werf  De Familiepas heeft geen vervaldatum en is dus onbeperkt geldig in de tijd. Je kan hem voor zowel volwassenen als kinderen gebruiken. De regel is 1 beurt = 1 ticket.
 • Te koop online en aan de balie
 • Tip: bestel je Familiepas voor je tickets bestelt, je hebt de code immers nodig tijdens de bestelling.
 • Vanaf seizoen 2019-2020 heet de Strippenkaart Familiepas. Oude Strippenkaarten blijven geldig.

Koop Familiepas

Scholenkorting

Scholengroepen krijgen tot 40% korting op avondvoorstellingen (korting vermeld bij de voorstelling).

 • Enkel voor -26-jarigen uit dagonderwijs en studenten deeltijds kunstonderwijs. Begeleidende leerkrachten krijgen dezelfde korting (geen gratis toegang). 
 • Reservaties via Sara De Moor (053 72 38 21 - schoolenco@aalst.be).

Groepskorting

Groepen vanaf 20 personen krijgen 10% korting op bijna alle voorstellingen (korting vermeld bij de voorstelling). Reservaties enkel via de balie (053 72 38 11 of kom eens langs!).

UiTPAS

De UiTPAS is de klantenkaart voor je vrije tijd. Je kan er punten mee sparen en die nadien omruilen voor een tof voordeel. In De Werf kan je bijvoorbeeld regelmatig tickets voor voorstellingen bemachtigen in ruil voor UiTPAS-punten. Per activiteit van de UiTPAS kan je één punt sparen. Er zijn ondertussen al meer dan 512 verenigingen en stadsdiensten die meewerken aan de UiTPAS regio Dender. Ontdek zo nieuwe dingen uit het rijk verenigingsleven in Aalst, Haaltert, Erpe-Mere, Lede, Ninove, Berlare, Wetteren, Wichelen, Lebbeke en Dendermonde.

De UiTPAS kost 5 euro of 2 euro (voor -18-jarigen). Koop hem aan in je eigen gemeente. Aalstenaars kunnen dit onder andere in De Werf. De kaart blijft altijd geldig. Bij aankoop krijg je meteen enkele cadeau's waaronder 2,5 euro korting op een voorstelling naar keuze in De Werf.

Het ruilen van je UiTPAS-punten in De Werf kan enkel aan de balie.

UiTPAS aan kansentarief? De UiTPAS is er voor iedereen, maar biedt een extra korting aan mensen die leven van een klein inkomen: het kansentarief.

Meer info? Kijk op www.uitpas.be en neem een kijkje op de Facebook-pagina van de UiTPAS.

Sociaal tarief Vormingplus

Vormingplus wil aan iedereen, ongeacht het inkomen, betaalbare vormingskansen bieden. Om dit mogelijk te maken, hanteert Vormingplus twee prijzen voor een activiteit: de standaardprijs en een aangepaste prijs voor mensen met een beperkt budget.

Wie heeft er recht op dit aangepast tarief? Werkzoekenden en mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds (OMNIO statuut, cfr. kleefbriefje ziekenfonds) of houders van een UiTPAS aan kansentarief.

Je kan deze prijs aanvragen voor alle cursussen die De Werf en Vormingplus samen organiseren. Indien je een beperkt budget hebt en de standaardprijs je weerhoudt om deel te nemen, dan mag je de aangepaste prijs betalen. Aanvragen van deze prijs kan via Vormingplus.

Bestel je tickets!

Bekijk het volledige programma op onze website en boek je tickets online.

Bekijk het programma