Sven Ratzke

Where are we now

De voorstelling is geannuleerd als preventieve maatregel tegen het corona-virus. We doen ons uiterste best om tickethouders zo snel mogelijk te contacteren. Onze excuses voor het ongemak!

De andere kant van David Bowie

Sven Ratzke laat in ‘Where are we now’ een andere kant van Bowie zien: die van de grote liedjesschrijver, de poëet. Vergankelijkheid, liefde en de dood zijn terugkerende thema's in Bowies oeuvre. Dat Sven Ratzke één van de beste Bowie-vertolkers is, had hij met zijn show ‘Starman’ al bewezen. Vandaag neemt hij je mee in de vele absurdistische verhalen die tussen fantasie en werkelijkheid balanceren. De mythe wordt gevierd in deze show, die na Berlijn, New York en Sydney nu ook eindelijk in België te zien is! Van ‘Ground control to Major Tom’ tot ‘Look up here I’m in Heaven’. Ratzke leidt je, gehuld in prachtige kostuums, door het haast filmische universum van Bowie.

In de pers:

'Ratzke bevestigt met deze avond zijn status als fenomenale, veelzijdige zanger, conferencier en allround artist. Een ‚Gesamtkunstwerk‘ dat in Berlijn tijdens de première met staande ovaties gevierd werd.' (Tagesspiegel *****)

'Ratzke is een gezegende entertainer en zanger, van wie je niet meer los komt, die je ontvoert in zijn wereld. Deze avond is een perfecte droom!' (Die Welt *****)

'Ratzkes stem komt zo dicht bij die van Bowie, rouwend en zacht. Hij maakt zich de nummers eigen, zonder ze te veel te vervreemden. Zoals Ratzke met volle overtuiging opgaat in zijn rol als stijlbepalende zanger en bijna over een goddelijke figuur spreekt, die als een beschermer over alles waakt, dat maakt David Bowie op het eind bijna weer levend. (Inforadio ARD *****)

'De Duits-Nederlandse entertainer Sven Ratzke is niet simpelweg een incarnatie van Bowie. Hij is een showman van een heel bijzonder kaliber. In zijn grappige en bizarre verhalen verliest men zich maar al te graag. Bovendien weet ook hij, net als David Bowie, hoe hij met zijn androgynie kan spelen. Een buitengewoon ontroerende en opwindende avond.' (Berliner Morgenpost *****)

'Een Gesamtkunstwerk! Met de superster Bowie en zijn werk gaat Ratzke net zo om als met zijn publiek: elke seconde verrassend en authentiek.' (Fuldaer Zeitung *****)

‘Ratzke is a must see’ (New York Press ******)

Na de première in Berlijn start... 'een jaloersmakend lange wereldtoernee die Ratzke via Londen en Mexico naar New York, Sydney en Melbourne voert, tot en met komend voorjaar ruim 120 twintig optredens.' (Brabants Dagblad, 6/8/19)

 


Organisatie

Credits / Met dank aan

met: Sven Ratzke (zang), Christian Pabst (piano)
regie: Dirk Groeneveld

www.sven-ratzke.com

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.


Archief

  1. zaterdag 28 maart 2020 - 20:00 - 22:00
    De Werf - schouwburg De Werf (+2)

Ook interessant voor jou