LAZARUS & Robbin Rooze

Iemand moet het doen

De voorstelling is geannuleerd als preventieve maatregel tegen het coronavirus. We doen ons uiterste best om tickethouders zo snel mogelijk te contacteren. Onze excuses voor het ongemak!

Op 23 september 1971 laat Mario Roymans zich opsluiten in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Tussen twee passages van de nachtsuppoosten door, snijdt hij het doek ‘De Liefdesbrief’ van Johannes Vermeer uit het kader. Via de pers eist hij 200 miljoen Belgische frank, te schenken aan de slachtoffers van de hongersnood in het toenmalige Oost-Pakistan (Bangladesh). Tien dagen later wordt Roymans roemloo ingerekend.

LAZARUS en Robbin Rooze slaan de handen in mekaar voor een combinatie van theater en film met deze ‘heldendaad’ als uitgangspunt: kunst roven voor het goede doel. In een spannende vertelling die speelt op de scheidingslijn tussen waarheid en fictie, tussen woord en beeld, worden vragen gesteld over de reële waarde van kunst en de grenzen van goeie bedoelingen.

Lees 'De lege zaal', het interview met Günther Lesage naar aanleiding van de afgelaste voorstelling over de impact van corona op werk en leven.


Organisatie

Credits / Met dank aan

van, met: Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Aminata Demba, Iliass Bellaajal, ​Izzy Ismaïl L'hamiti, Robbin Rooze, Maaike Somers (stage)
kostuums: Karen De Wolf
lichtontwerp: Stef Stessel
productie: ARSENAAL/LAZARUS
coproductie: Perpodium
met steun van de taxshelter van de Belgische Federale overheid

www.lazarusvzw.be

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.


Archief

  1. woensdag 1 april 2020 - 20:00 - 22:00
    De Werf - schouwburg De Werf (+2)