KOPERGIETERY & KGBE

Bambiraptor (8+)

***Selectie Het TheaterFestival 2022***

Laat je hoofd maar op hol slaan

Heeft hier ooit, héél lang geleden, een dinosaurus rondgelopen? Waren dino’s eigenlijk gigantische kippen? Hoe smaakt een prehistorische omelet? Zijn alle dino’s uitgestorven? Waar zijn al die dode dino’s gebleven? Verpulverd tot zand? Zitten er dinodeeltjes in de zandbak op school? Tussen mijn tenen? Tussen mijn tanden? Zitten er dinodeeltjes in mij? En ben ik dan ook een dino?

Jonas en Mats sluipen een dolgedraaid kinderhoofd binnen. Ze gaan op zoek naar de alledaagse verwondering die de kleinste kinderen en de grootste filosofen met elkaar delen. Gaandeweg raken ze verstrikt in harige hersenspinsels, veelhoekige denkkaders en onvoorziene gedachtenkronkels.

Een uitzonderlijk creatieve en beeldrijke jeugdvoorstelling, waarin spelen met taal een kunst wordt. Een pretentieloze ode aan de fantasie. (Magali Degrande, Het Nieuwsblad, 5/10/2021, ****)

'Bambiraptor' gaf het jeugdcircuit afgelopen seizoen een bijzondere glans, dankzij een sublieme tekst en een intelligente mis-en-scène, die een eindeloze reeks aan krachtige beelden opwekt. (Juryverslag van Het Theaterfestival)

Een spervuur van talige en visuele grappen, allemaal even puntig en pertinent. Je lacht je een breuk. Het is ook theater in zijn puurste vorm: alles kan hier voor alles staan. Niets ligt hier vast. Het zijn de spelers die je het doen zien zoals zij het zien. (P. T'Jonck, PZAZZ)

De voorstelling is sprankelend in taal en beeld, in het strakke ritme tussen beweging en stilstaan bij de dingen. (…) Leve de magie van de fantasie! (Tuur Devens, Theaterkrant)

 


Organisatie

Credits / Met dank aan

spel, creatie: Jonas Baeke, Mats Vandroogenbroeck
coach, stem: Dounia Mahammed
artdirector: Emiel Astrid Vandekerckhove
muziek: Elisabeth Klinck
licht: Jeroen Doise
klank: Diederik De Cock
decorbouw, techniek: Jonas de Wulf, Sebastien Van Huffel, Gielke Smet, Koen Demeyere, Bart Vanbellegem, Filip Timmerman
productiemanager: Polien Demeulemeester
met steun van Tax Shelter Belgische federale overheid

kopergietery.be 

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.


Archief

  1. zondag 12 februari 2023 - 15:00 - 16:00
    De Werf - schouwburg De Werf (+2)

Ook interessant voor jou