Ticketreglement

1. Tickets bestellen, betalen en ontvangen

1.1 Bestellen

Tickets bestellen kan via onze website, aan de balie van De Werf (bekijk onze openingsuren) of telefonisch (053 72 38 11). Bestellingen via e-mail of sociale media aanvaarden we niet.
Rolstoelgebruikers reserveren via het online inschrijvingsformulier. We hebben drie voorbehouden rolstoelplaatsen (+ begeleider) in de schouwburg (beschikbaar tot één maand voor het evenement).

1.2 Betalen

mogelijke betaalmiddelen online balie
bancontact x x
kredietkaart (Visa, Mastercard...) x x
iDeal x /
overschrijving (betaling binnen de 10 werkdagen)* x x
aan de balie (betaling binnen de 10 werkdagen)* x x
Ticketmatic app** x /
cadeaucheque De Werf x x
cultuurcheques (Sodexo & Edenred. Niet digitaal) / x
UiTPAS-punten / x
cash / /

 

*Uitgestelde betaling (overschrijving, aan de balie): betaling binnen de tien werkdagen. Zoniet wordt je bestelling automatisch geannuleerd. Let op de uiterste betalingsdatum in je bevestigingsmail en hou rekening met de sluitingsdagen van banken.

**Je kan je online bestelling afhandelen via je smartphone en online betalen en je tickets bewaren via de Ticketmatic App. Deze kan je downladen via de App Store (Apple) of Google Play (Android).

Alle prijzen zijn inclusief 1,50 euro reservatierecht.

1.3 Ontvangen

Je kan kiezen voor:

 • Print at home
  > gratis, je ontvangt je tickets via e-mail
 • Betaling & ontvangst via Ticketmatic App
  > gratis, je ontvangt je tickets via de Ticketmatic App en via e-mail
 • Afhalen aan de balie
  > drukkosten (0,50 EUR/ticket)
 • Verzending per post
  > drukkosten (0,50 EUR/ticket) + 2 EUR verzendkosten

Problemen? Stuur dan een antwoord op de bevestigingsmail of contacteer ons via 053 72 38 11. We proberen je zo snel mogelijk te helpen.

2. Verkoopsvoorwaarden

 • Je ticket dient op elk verzoek getoond te worden en is je enige geldige toegangsbewijs.
 • Gereserveerde tickets die een half uur voor aanvang van de voorstelling niet werden afgehaald, worden doorverkocht.
 • Tenzij de organisator er anders over beslist worden verkochte tickets niet terugbetaald, noch geruild voor een andere voorstelling, noch doorverkocht via De Werf.
 • Heb je een ticket aan een kortingstarief waarop je geen recht hebt, dan moet je het verschil bijbetalen aan onze ticketbalie. Zoniet kan je het evenement niet bijwonen.
 • Kortingen zijn niet cumuleerbaar. Als je recht hebt op meerdere kortingen, kies dan het meest voordelige.
 • Boca-tickets (hardkartonnen tickets verkregen aan de balie) zonder controlestrook zijn ongeldig.
 • Cultuurcentrum De Werf is de enige officiële verkoper van tickets van evenementen georganiseerd in eigen beheer. De Wet van 30 juli 2013 wordt uitdrukkelijk van toepassing verklaard op deze verkoop. Bijgevolg is gereguleerde doorverkoop van tickets zelfs zonder winstmarge verboden. Occasionele doorverkoop met winstmarge is eveneens verboden. Tickets aangekocht in strijd met dit verbod zijn ongeldig. De Werf behoudt zich het recht deze te blokkeren en de houder van deze tickets de toegang te weigeren.
 • Prijzen en acties zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Voor receptieve ticketverkoop gelden andere reservatievoorwaarden. Raadpleeg het verhuurreglement (pdf).
 • Artiesten worden niet graag gestoord tijdens hun optreden. Laatkomers of bezoekers die de benedenzaal tijdens de voorstelling verlaten, laten we niet meer toe, tenzij na een pauze. Aansluiten op het balkon is mogelijk indien de voorstelling het toelaat. Als je de zaal verlaat en ze opnieuw betreedt, neem dan een vrije stoel in. Tickets van laatkomers of bezoekers die de zaal verlaten, betalen we niet terug.
 • Om alle geschillen betreffende betalingstermijnen te vermijden, willen we je aandacht vestigen op de datum die vermeld wordt op onze betalingsuitnodigingen. Hierop staat een ‘uiterste datum ontvangst betaling’ of ‘vervaldatum’ aangegeven: dit is de datum waarop het verschuldigde bedrag op de vermelde rekening moet staan. Zorg er dus voor dat je je betaling tijdig uitvoert, want anders wordt je reservatie verwijderd.
 • Het is verboden tijdens voorstellingen beeld- en/of geluidsopnames te maken.
 • Gsm’s, horloges en andere geluid- en lichtproducerende toestellen dien je voor aanvang van de voorstelling uit te schakelen.
 • Tijdens onze activiteiten kunnen er foto’s en beeldopnamen gemaakt worden door professionelen of medewerkers van De Werf. Bij het nemen, bewaren en gebruiken van deze foto’s en beeldopnamen houdt De Werf zich aan de bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming die op 25 mei 2018 van kracht werd en de daarmee samenhangende regelgeving wanneer deze van toepassing zijn. Meer over ons privacybeleid lees je hier.
 • Wie kinderen begeleidt, let erop dat ze niet spelen op of bij de roltrappen. De Werf is niet aansprakelijk voor ongevallen.
 • Onbewaakte vestiaires: beschikbaar tijdens activiteiten in de schouwburg, de kleine zaal en de studio.
 • In De Werf is een volledig rookverbod van kracht.
 • Er geldt een algemeen parkeerverbod in de De Coninckstraat en de Onderwijsstraat (achterkant De Werf); enkel laden en lossen is toegestaan. Kijk hier voor betalende parkeerfaciliteiten en andere vervoersoplossingen.

3. Tickets

Bekijk de specifieke voorwaarden op de pagina Tickets.

4. Prijscategorieën & kortingen

Hierover lees je alles op de pagina Kortingen.

5. Wedstrijden

Er lopen momenteel geen wedstrijden.

Bestel je tickets!

Bekijk het volledige programma op onze website en boek je tickets online.

Bekijk het programma