Tips & afspraken

Een goed begin: bekijk onze video over Theatermanieren!

Lesmateriaal

Het beschikbare lesmateriaal (voor zover beschikbaar) ontvang je enkele weken vóór de voorstelling. Maak zelf de nodige kopieën zodat iedere betrokken leerkracht over een exemplaar beschikt. Zorg ervoor dat geen enkele leerling onvoorbereid naar de voorstelling komt.

Wees op tijd

  • klasgroepen moeten 15 minuten vóór aanvang aanwezig zijn. Zo is er voldoende tijd om je aan te melden en rustig plaats te nemen.
  • soms gaan de deuren slechts enkele minuten vóór aanvang open, bijvoorbeeld omdat een artiest zich al op het podium bevindt. Graag begrip hiervoor. Zodra de voorstelling begonnen is, laten we niemand meer toe in de zaal.
  • Zit je groep vast in het verkeer of heb je pech, verwittig ons dan onmiddellijk (053 72 38 11). Indien mogelijk laten we de voorstelling dan iets later starten. De wachttijd houden we echter uiterst beperkt om de timing van de andere groepen niet in de war sturen. Is je groep te laat voor de voorstelling, dan zal je toch de gereserveerde plaatsen moeten betalen.

Hou toezicht 

In de zaal begeleiden onze medewerkers de leerlingen naar hun plaats. De leerlingen kiezen in geen geval zelf hun plaats. Als begeleidende leerkracht ben je verantwoordelijk voor het toezicht op je leerlingen. Neem daarom plaats tussen de leerlingen. Tijdens elke voorstelling is een medewerker van De Werf verantwoordelijk als zaalwacht.

Ik vond de voorstelling...

… leuk, saai, moeilijk, toegankelijk, herkenbaar, bruikbaar…? Laat ons weten wat je van de voorstelling vond (schoolenco@ccdewerf.be). We houden rekening met je evaluatie om ons programma bij te sturen waar nodig. Wellicht komen er in de klas reacties los bij de leerlingen. Hun impressies, opstelletjes, tekeningen… zijn zeer welkom en sturen we door naar de gezelschappen.