La douce France (nieuwe datum)

Bakworkshop

Deze workshop ging oorspronkelijk door op 25 maart 2020. Als preventieve maatregel tegen het corona-virus werd hij verplaatst naar 16 september 2020. Wie zich al ingeschreven had, wordt persoonlijk gecontacteerd.

Klassiekers uit de zoete keuken

De Franse patisserie en zoetigheden zijn iconisch! Sommige desserten ontstonden ‘par accident’ zoals de tarte tatin, andere om niks te verspillen, zoals de Îles Flottantes. Een accurate weegschaal, een flinke portie geduld en uiteraard voldoende goesting, zijn de belangrijkste instrumenten voor de dessertkok.

Meebrengen: keukenhanddoek, eventueel schort

Tip: meer bakworkshops:

23 sep: La vita è bella
De Italianen steken de Fransen al eens graag naar de kroon voor de beste gerechten en ook bij desserts is dat niet anders. Tiramisu, zabaglione, panna cotta... stuk voor stuk toppers. En dan vergeten we nog even dat ze ook het roomijs uitvonden. Kortom, dat wordt smullen! Schrijf je in voor deze workshop

30 sep: Sweet!
De Britten worden minder snel verdacht van grootse culinaire tradities, maar qua gebak en desserten kunnen ze wel hun mannetje staan. Heb jij al eens een Eton mess gemaakt? Of een cobbler met rabarber? Laat je verrassen door deze klassiekers van onze buren! Schrijf je in voor deze workshop


Organisatie

Credits / Met dank aan

begeleiding: Renate Coen

Alle data

  1. wo 16 sep 2020 19:00 - 22:30
    Qarfa

Ook interessant voor jou