Retro en Beleef.TIJD

Tegen 2030 zal 21 procent van de bevolking 67-plus zijn. Dat zijn anderhalf miljoen Vlamingen. Toch zijn ze vaak onzichtbaar en geen prioriteit voor beleidsmakers. Noem hen ook geen boomers, dinosaurussen of krasse knarren. De nieuwe lichting senioren verstopt zich niet langer achter de sanseveria’s. Ze zijn assertief, mondig en gepassioneerd en spelen een rol als steunpilaren in het sociale leven.

Precies daarom neemt de stedelijke Retroraad de positieve benadering van ouderen in een leeftijdsvriendelijke stad met veel inzet ter harte.

Reden genoeg om naar aanleiding van de Ouderenweek een cultuurvierdaagse op poten te zetten waarin senioren de hoofdrol spelen.

Vanuit hun eigen interesses stellen ze een programma samen dat prikkelt, informeert, entertaint en vooral veel ruimte laat voor ontmoeting en gezelligheid. Een feest voor en door senioren uit Aalst en regio.

Meer info over het programma vind je in Retro magazine, editie najaar 2024.

De muzikale vertelvoorstelling Morris, het matineeconcert van Mama’s Jasje en het spektakel van Circus Baobab maken we met de nodige omkadering extra toegankelijk voor senioren.

Evenementen