Klassieke muziek

De Werf biedt een podium en ondersteuning aan klassieke muzikanten in Aalst in samenwerking met onder andere BachPlus en Arte Amanti.

Het barokensemble BachPlus werd opgericht in 2010 en speelt sindsdien concertreeksen in de grotere Vlaamse steden en occasioneel ook in het buitenland. Hierbij staat het werk van de grote Johann Sebastian Bach centraal: cantates; maar ook de grotere werken zoals het Magnificat, de Johannes- en Mattheuspassie en de Hohe Messe werden al uitgevoerd. Ook composities van Bachs tijdgenoten of voorlopers komen aan bod.
>> bachplus.be

Het internationaal kamermuziekfestival Arte Amanti bestaat sinds 2009 en organiseert ondertussen meer dan 50 concerten per jaar. Het merendeel vindt plaats tijdens het Festival maar sinds 2020 en dankzij de samenwerking met Utopia en De Werf Aalst, een zomercursus en een uitgelezen reeks huisconcerten creëren ze nu ook meer kansen voor Jong Talent en Rising Stars.

>> arte-amanti.be

Ella Michiels en Freya Goossens maakten een online reeks over klassieke muziek, voor mensen die er (nog) niks van kennen.
In vier afleveringen van telkens 10 minuten kom je te weten waarom klassieke muziek cooler is dan TikTok en Instagram samen, wat Aalst carnaval ermee te maken heeft en welke playlists het best passen bij je mood(swings).

>> Dit is een reeks over klassieke muziek

Afgelopen evenementen

Bestel je tickets!

Bekijk het volledige programma op onze website en boek je tickets online.

Bekijk het programma