Stad bundelt (cultuur-)aanbod voor scholen

Ben je voor je klas op zoek naar een flinke snuif podiumcultuur? Zie je je leerlingen liever in actie tijdens een rondleiding of workshop? Ben je op zoek naar materiaal om in je klas mee aan de slag te gaan? Ontdek het volledige aanbod van de stad Aalst voor het kleuter-, basis-, bijzonder en middelbaar onderwijs.

De vrijetijdsdiensten van de stad Aalst bieden al jaren een uitgebreid en kwalitatief aanbod voor scholen aan: podiumvoorstellingen in De Werf, workshops in Utopia, rondleidingen van Toerisme Aalst en het Stedelijk Museum, sensibiliserende lezingen van het team Integrale veiligheid... Of je er als leerling nu net de eerste of de laatste 100 dagen van je schoolcarrière op hebt zitten: de stad zorgt voor klasactiviteiten die bij je leeftijd en interesses passen.

Afstemming in programmatie en communicatie

Cultuurcentrum De Werf, Utopia, Toerisme Aalst, het Stedelijk Museum, het team Integrale Veiligheid en externe partner Netwerk Aalst stemden in eerste instantie hun programmatie op elkaar af. Zo wordt voor het secundair onderwijs volgend schooljaar onder andere gefocust op het thema 'gender en seksuele identiteit bij jongeren'.

In een tweede fase wordt nu ook de communicatie gezamenlijk aangepakt. Waar leerkrachten vroeger bij elke dienst afzonderlijk op zoek gingen naar een geschikte uitstap voor de klas, bundelt de stad het volledige aanbod voor scholen vanaf vandaag op een handige website: scholenaanbod.aalst.be. Op die manier wil de stad kinderen en jongeren meer laten proeven van het Aalsterse culturele aanbod.

Papier hier

Heb je als leerkracht toch liever alle informatie op papier voor je beslist waar je volgend schooljaar met je klas heen gaat? Dat kan. In de tweede helft van augustus verschijnen ook twee brochures: eentje met het aanbod voor het kleuter- en lager onderwijs, en eentje met activiteiten voor het middelbaar onderwijs. Deze brochure wordt bezorgd aan alle Aalsterse scholen. Werk je op een school buiten Aalst of heb je liever een exemplaar in je persoonlijke brievenbus? Meld je snel aan via ons formulier.

Naar de website voor scholen

Ja, ik wil een brochure ontvangen!

Lees de brochures online:

Gerelateerde projecten