Kunstoevers in De Werf

De foyer van De Werf is dit jaar het decor voor heel wat Kunstoevers-optredens. Theater, jazz, hiphop, rock en pop, je kan het allemaal beleven met een drankje in de hand in onze gezellige. Daarnaast kan je een waaier aan Aalsterse digitale en audiovisuele kunsten ontdekken.

Wanneer? do 18 – vr 19 – za 20 – zo 21 mei 2023

Meer info op aalst.be.

Tentoonstelling:

Met werken van Bert Juliaan Vercruysse, DSTR-Air, eLem, Elke Scheirlinckx, EMVECE, Michiel Wierinck, Wodan en Arjan Vanmeenen (DreamCamEra).
Elke dag van 13u tot 19u.

Workshop:

Je eigen eerste kunstwerk maken met behulp van artificiële intelligentie? Een specialist begeleidt jou in je eerste stapjes in de wereld van de AI-kunst en toont je hoe je een uniek en persoonlijk kunstwerk kan creëren met behulp van deze opkomende technologie. 
Elke dag van 13u tot 19u.

Voorstellingen:

JazzUp
De jazzliefhebbers onder ons kunnen hun hart ophalen, want JazzUp opent op donderdagmiddag het Kunstoevers-festival in de foyer van De Werf. Dit nieuwe Aalsterse trio brengt, onder leiding van de meesterlijke pianist en componist Karel Van Marcke, samen met bassist Mattias Biesbrouck en drummer Jonathan Roseleth, een gevarieerd repertoire van klassieke jazznummers en eigen composities. 
Foyer De Werf – do 18 mei om 13u 

BILLIWILLI
Billiwilli trekt de Kunstoevers-optredens op gang in De Werf. Zingen en show verkopen zit in haar bloed en ze kan niet wachten om haar muziek te delen met het Aalsterse publiek. Billiwilli begon als coverartiest, maar werkt momenteel ook aan eigen nummers met een producer. In september nam ze deel aan het VTM-programma Regi Academy en eindigde als zesde van 24 kandidaten. Billiwilli ziet er uit als een echte ster en heeft een klok van een stem. Ontdek dit zeldzame talent live in De Werf!
De Werf – do 18 mei om 14u45

1111 WRLD
Deze opkomende rap-groep uit Aalst, is klaar om de Kunstoevers te veroveren met hun luide beats en nog luidere bars. Elk van de vier jonge artiesten heeft zijn eigen stijl en zorgt voor een unieke ervaring. Van de experimentele beats van Burn tot de humoristische lines van Melv!n, de muzikaliteit van de klassiek geschoolde Roeland en de veelzijdigheid van Wise The Child, deze groep weet hoe ze het publiek kunnen boeien. Ontdek de veelzijdigheid van 1111 WRLD op Kunstoevers.
De Werf – do 18 mei om 16u

DE BIJBEL IN 60 MINUTEN
Laat je verrassen en entertainen door de originele theatervoorstelling ‘De Bijbel in 60 minuten’ van StudioMatinee! Hoe zat het nu weer met die Apocalyps? Versloeg David de reus Goliath? Of was het andersom? Schreef Paulus nu echt een brief naar de christenen van Babylonië? En wat met die tien fameuze plagen: gaat de mensheid die overleven? Met humor en interactieve elementen worden de bekende bijbelverhalen op een eigenzinnige manier verteld.
De Werf – do 18 mei om 17u15 en vr 19 mei om 15u

VISNAGELS
Jong theatertalent op de Kunstoeversplanken! Anaïs Bultynck omschrijft haar stuk ‘Visnagels’ als een theatraal onderzoek rond het speelbaar maken van angst. Een zelfgeschreven toneelstuk, waarin ze zelf speelt als een actrice die de hele samenleving zal uitbeelden en uitwerken tot een kunstproject.
De Werf – vr 19 mei om 16u30

PAREL KONFITUUR
Zaterdag trapt Parel Konfituur, de eenmansband van Patrick Keymeulen, de activiteiten in De Werf op gang met een unieke mix van kleinkunst en rock/popcovers. Nestel jezelf met een hapje en een drankje in de gezellige foyer van De Werf en geniet van de muziek van deze veelzijdige Aalstenaar.
De Werf – za 20 mei om 13u30

A BUNDLE OF DJOY
Dit akoestisch duo uit Aalst bestaat uit gitarist Kim Van Stichel en zangeres/fluitiste Haike D'haese. Hun muziek wordt gekenmerkt door een combinatie van akoestische rock met invloeden uit post-rock, progressieve metal en folk. Door de grote dynamiek in hun nummers nemen ze je als luisteraar probleemloos mee in het verhaal dat ze vertellen. De teksten van hun nummers zijn gebaseerd op de beelden die de muziek oproept, waardoor hun muziek ook wel muziekpoëzie kan genoemd worden.
De Werf – za 20 mei om 15u

JO DE NEVE
Een dj-set met eigen elektronische nummers van ex-Katanga en Radio Belfort-DJ Jo De Neve
De Werf – za 20 mei om 17u

FYRA
Maak kennis met de Scandinavische folk van Fyra. Hun muziek wordt gekenmerkt door het prachtige samenspel van dwarsfluit, piccolo, hobo, alt hobo, accordeon en piano. Hoewel ze pas in juli 2022 zijn begonnen, hebben ze al een uniek repertoire opgebouwd dat zowel leuk als gemakkelijk is om naar te luisteren. 
De Werf – zo 21 mei om 14u

BROTHER OF A FEATHER
Kom zondag in de foyer van De Werf genieten van het rootsy geluid van Brother of a Feather, het eenmansproject van David Van der Snickt. Hij brengt blues georiënteerde songs, zowel covers als eigen werk, met melancholische, lyrische verhalen en een fijngevoelige touch. 
De Werf – zo 21 mei om 15u

THE LESLIES
Deze indiepop-band zet een eclectische sound neer van gitaar getinte new wave, naïeve indiepop en psychedelische gelukzaligheid waarin jengelende gitaren, feedback en lichtjes lijzige zang strijden om de aandacht. In december brachten ze hun debuutalbum ‘Trespasser’ uit, tijdens Kunstoevers kan je ze zondag bewonderen op het podium van De Werf
De Werf – zo 21 mei om 16u30

JAUNK
De afsluiter van het Kunstoevers-festival, JAUNK, is een must-see voor liefhebbers van funkjazz! Met hun jarenlange ervaring en originele stijl weten ze het publiek te boeien en te entertainen. Verwacht je aan licht verteerbare nummers met ruimte voor improvisatie en covers van bekende componisten en Belgische muzikanten. Mis dit optreden niet en sluit Kunstoevers af in stijl in de foyer van De Werf. 
De Werf – zo 21 mei om 18u

Gerelateerde projecten