Interview met Aïcha Cissé, actrice in 'Geel Hesje'

Het begon als een locatievoorstelling langs de snelweg die een viersterrenrecensie kreeg en is nu een zinderend indoorstuk dat je niet wil missen. Aïcha Cissé is een Antwerpse actrice, regisseur, theaterdocente en -maker die een glansrol beet heeft in 'Geel Hesje' van Het Nieuwstedelijk. Doe je gordel aan want alle registers gaan open!

Hoe ben je bij dit project betrokken geraakt?

Heel eenvoudig. Regisseur Stijn Devillé contacteerde mij met de vraag of ik zin had om deel te nemen aan zijn nieuw theaterproject 'Geel hesje'.

Wat spreekt je er in aan?

De thema’s die in het stuk aan bod komen spreken me enorm aan. Ik ben zelf vaak in contact gekomen met mensen die zich in een gelijkaardige situatie bevonden. Het is heel confronterend om van dichtbij te zien wat armoede met een mens doet. Ik vind het dan ook een eer om via het theatermedium een stem te kunnen geven aan kwetsbare doelgroepen.

Wat is jouw rol in het geheel?

Ik vertolk de rol van Priscilla, een hardwerkende vrouw met drie jobs die aan het einde van de maand niet rondkomt. Priscilla legt zich niet neer bij haar situatie en kiest ervoor om in actie te treden.

Waren er ook uitdagingen? Welke?

De grootste uitdaging lag voor mij bij het vinden van een natuurlijke flow en speelstijl op de locatievoorstelling.

Hoe beviel de samenwerking met de anderen jou?

Die verliep vlot. Ik kreeg van de regisseur de nodige ruimte en veiligheid om te zoeken en te experimenteren met het personage. Daarnaast heb ik veel gehad aan de opbouwende tips van mijn medespelers.

Ken je Aalst? Wat verwacht je van de avond hier?

Niet zo goed. Ik heb hier een aantal keer gestaan met een andere voorstelling, maar nooit de kans gekregen om de stad te ontdekken. Zonder specifieke verwachtingen te hebben denk ik dat het een leuke avond wordt met veel spelplezier op het podium en een tevreden publiek ;-)

Gerelateerde projecten