Expo Animae Alostae

Vanaf vijf juni kan je in De Werf zes meter kunst komen bewonderen. Zo weinig?, denk je misschien. Toch is Animae Alostae, vrij vertaald ‘de ziel van Aalst’, een bijzonder werk. Het bestaat uit honderd tegels van zwarte klei, die elk een gebouw of een gebeurtenis uit Aalst voorstellen. Tachtig mensen waaronder leden van Rotary Aalst-Noord, InnerWheel Dendervallei, Rotary Aalst, het stadsbestuur Aalst, Mensen voor Mensen en het OLV-ziekenhuis werkten eraan mee.

Na een eerste expo in de inkomsthal van het OLV-ziekenhuis kocht BNP Paribas Fortis het volledige werk. Daar zal het uiteindelijk ook terecht komen. Maar jij kan het nu nog tot 31 augustus komen bewonderen in De Werf!

De opbrengst van het kunstwerk gaat naar Mensen voor Mensen. Dat is een vierdewereldgroep uit Aalst die strijdt voor gelijke rechten van mensen in armoede en een solidaire samenleving. Het betreft een initiatief van Rotary Aalst-Noord, Innerwheel Dendervallei en Ommekeer. Bezieler van het kunstproject is Harry Sterck.

De expo loopt tot zaterdag 31 augustus 2024.

Gerelateerde projecten