Een buitengewone stopmotion-film van De Zonneroos

Zondag 25 juni kan je terecht in basisschool De Zonneroos voor de première van een echte, professionele stopmotion-film. De leerlingen van het buitengewoon onderwijs hebben zich maandenlang creatief uitgeleefd met het maken van hun animatiefilm. De rode draad: het leven zoals het is in de school. Een ambitieus project met een knap resultaat!

'Niet evident want onze leerlingen van 2,5 tot 14 jaar hebben een matige of ernstige verstandelijke handicap die vaak met bijkomende problemen gepaard gaan.' - directeur Kristoff Dhondt

De leerlingen maakten een storyboard van al hun ideeën, indrukken en emoties. Daarmee schreven ze een scenario. Ze knutselden ook wekenlang aan decors en personages. Daarna volgde het filmen zelf.

'Elk heeft op zijn manier bijgedragen aan het filmpje en we zijn er enorm trots op.' - orthopedagoog Dana Van Cauter

Rekker, een vzw gespecialiseerd in stopmotion-animatie, filmhuis Netwerk en De Werf zorgden samen voor de ondersteuning van dit creatieve filmavontuur. En alsof dat nog niet genoeg was, maakte De Werf een 'making of' van het hele proces.

Waar moet je zijn?

De première gaat door op zondag 25 juni tussen 14u20 en 15u op het domein van Levensvreugde-scholen vzw aan de Botermelkstraat 201 in Aalst. Dit valt samen met de jaarlijkse Levensvreugde Zomert! Feesten.

Meer lezen?

organisatie i.s.m. Rekker vzw, Netwerk vzw, De Werf en BuBaO De Zonneroos met ondersteuning van Cultuurkuur, INIGO, VAF en Stad Aalst.

Gerelateerde projecten