WERFCAST

DANS BELUISTERD

In deze tweede aflevering gaan Els en Tom opnieuw in dialoog met elkaar en loodsen jou doorheen het voorjaarsaanbod van 2025. Neem zeker een kijkje bij ons dansaanbod.

Tom De Moor en Els Van Steenberghe gidsen je door het dansaanbod van cultuurcentrum De Werf. In de eerste aflevering leggen ze de focus op het dans- en circusaanbod dat te zien is in De Werf in het najaar van 2024. Ga verder op ontdekking.


JAN DE WILDE – RIJ ME NAAR HUIS

Rij op een druilerige herfstnamiddag mee met Vlaams chansonnier Jan De Wilde. Het wordt een rit langs wegen, fabrieken en pleintjes uit Jans jeugd en lange muziekcarrière. De virtuoos haalt vlak voor tram 8 de mooiste herinneringen op aan het Aalst en Lede van de vorige eeuw.


LATIJN IS DOOD. LANG LEVE LATIJN!

Aflevering 1: Orpheus en Eurydice: Kijk niet achterom (Klassiek Latijn): een van de beroemdste verhalen uit de klassieke mythologie.

Aflevering 2: Utopia in de Lage Landen (Humanistisch Latijn): over de drukker Dirk Martens die in 1516 een bestseller te pakken had met 'Utopia'.

Aflevering 3: Muziek voor de Dag der Wraak (Middeleeuws Latijn): over de onverwoestbare klassieker die het Dies Irae is.

Aflevering 4: Rosa rosa rosam (Schoollatijn): na 2000 jaar leren we nog altijd Latijn op school.

Aflevering 5: Latijnse fossielen in Aalst (Latijn in het Aalsters): we speuren de vloedlijn af naar fossielen, taalvondsten in het Nederlands en zelfs in het Aalsters. Archeologie voor linguïsten dus.


DANS BELUISTERD

In deze tweede aflevering gaan Els en Tom opnieuw in dialoog met elkaar en loodsen jou doorheen het voorjaarsaanbod van 2024. Neem zeker een kijkje bij ons dansaanbod.

Tom De Moor en Els Van Steenberghe gidsen je door het dansaanbod van cultuurcentrum De Werf. In de eerste aflevering leggen ze de focus op het dans- en circusaanbod dat te zien is in De Werf in het najaar van 2023. Ga verder op ontdekking.


PODCASTREEKS AALST CARNAVAL 2023

Notoire carnavalskenners Jan Moens en Jan Louies behandelen dit keer de Aalsterse Gilles en hoe de carnavalsmicrobe wordt doorgegeven.


JOSE, DOCHTER VAN HET CIRCUS

Ontdek alles over de Aalsterse circusfamilie van Circus Jhony. José Van Lissum staat voor de oudste generatie en deelt in deze podcast haar ervaringen.


DEAD LADIES SHOW

Sofagesprek met actrice Joke Devynck. Gastvrouw Tinneke Van Ransbeeck praat met Joke over vrouwen die haar inspireren.


AUGUST SCHOLLAERT EN ORGELSTAD AALST

Lukas De Cock gaat in gesprek met Steven Keymeulen over de vergeten figuur van August Schollaert (1893-1958). Zijn verhaal is verweven met de orgelgeschiedenis van zijn geboortestad Aalst.


PODCASTREEKS AALST CARNAVAL

Notoire carnavalskenners Jan Moens en Jan Louies behandelen in vijf afleveringen telkens een specifiek thema: de geschiedenis van de stoet, de evolutie van vastenavond tot carnaval, spot en satire, carnavalsmuziek en de voil jeanet.