Editie 2023

Stem op jouw favoriet! 

Geef jouw persoonlijke Top 3 door via ons online stemformulier dat je hier terugvindt. 

Laat je inspireren 

Is het Aalsterse muzikale erfgoed voor jou nog onbekend terrein ? We stelden een Spotify playlist samen met meer dan 7 uur aan Aalsterse popmuziek. Let wel, deze lijst is verre van volledig (niet alles uit ons lokaal repertoire is digitaal terug te vinden). Herbekijk of herbeluister de vorige edities van onze Top 053 om alle pareltjes te (her)ontdekken. 

Luister mee

Op zaterdag 1 april kan je vanaf 17u samen met ons het eindresultaat ontdekken. De Top 053 zal dit jaar ook voor het eerst te beluisteren zijn via Goeiedag Radio Aalst! Wie liever midden in de actie zit, kan alles van op de eerste rij volgen in De Foyer. De bar en de keuken zullen geopend zijn!   

 

Herbekijk

We maakten voor TV OOST een compilatie van de vorige live uitzending met onder andere live nummers van OPROER en John Woolley alsook korte interviews met Marvara, Jean Van Der Schueren (Irish Coffee),VVYNN en jullie nieuwe nummer één Natural Born Deejays!

Deze criteria hanteerden we voor de definiëring van 'Aalsterse popmuziek':

  1. De artiest, componist of producer van het muziekstuk is geboren in of woonachtig te Groot Aalst. In het geval van een muziekgroep is minstens de helft van de producerende artiesten afkomstig van Groot Aalst.
  2. Het muziekstuk is officieel (fysiek of digitaal) gereleaset en is erkend als eigen repertoire van de desbetreffende muzikant of groep.
  3. We mikken op popmuziek in zijn breedste vorm, maar laten carnavalsmuziek buiten beschouwing. Dat specifieke repertoire en cultureel erfgoed verdient en krijgt reeds aandacht via de gekende en gespecialiseerde kanalen.

Is onze keuzelijst volgens jou toch niet volledig? Laat dan hier suggesties achter.