Livestreams naar woonzorgcentra

Praktisch:

De Werf organiseert in samenwerking met Cultuurconnect livestreams voor woonzorgcentra in de regio Aalst. Zo kunnen ook mensen die minder mobiel zijn genieten van een portie cultuur. Opgelet, deze zijn enkel voor bewoners. Er zijn geen gastenplaatsen. Het volgen van de livestream is gratis, maar wel pas na inschrijving.

Heb je als WZC uit Groot Aalst interesse of wil je meer info mail dan naar Christophe Roeland via info@ccdewerf.be.

Salvatore Adamo zingt 'C'est ma Vie': levende legende viert 80e verjaardag

(c) Ancienne Belgique

Salvatore Adamo viert in 2023 zijn 80e verjaardag en 60 jaar carrière. Voor deze gelegenheid staat hij op het AB-podium in Brussel. De show volgt zijn leven en werk aan de hand van zijn geweldige liedjes, van de meest recente tot de grote klassiekers. Op woensdagavond 1 november staat Adamo op de planken in een uitverkochte AB, enkele dagen later kan je dit unieke concert streamen in je lokale (woon)zorgcentrum. We kijken samen op maandagnamiddag 6 november (met onder andere live foto-interactie). Past dit moment niet, dan kan je later op de week ook nog uitgesteld kijken.

> maandag 6 november om 14u30 (7, 8, 9 & 10 nov 2023 uitgesteld) / duur: max. 120 minuten zonder pauze / livestream vanuit Ancienne Belgique / foto (c) Ancienne Belgique


Liliane Saint-Pierre is 60 jaar on tour: een leven op de planken, een leven vol muziek

(c) Rumoer

1964. We gotta stop.
De titel en eerste zin van een eerste grote hit die ondanks de Engelstalige titel in het Nederlands werd gezongen. Het werd een schot in de roos en de start van haar lange carrière. Maar stoppen? Liliane Saint-Pierre denkt er niet aan. Zestig jaar later zijn de muziek en het podium, nog steeds haar grote liefdes, haar passie. Of zoals John Miles het zo prachtig verwoordde: ‘Music was my first love and it will be my last’! Een straf concert, waarbij Liliane het livestreampubliek persoonlijk en warm welkom heet, niet te missen!

> maandag 8 januari 2024 om 14u (9 & 10 jan 2024 uitgesteld) / 90 minuten zonder pauze / livestream vanuit CC Zwaneberg Heist-op-den-Berg / foto (c) Rumoer


SING! door het Belgian National Orchestra i.s.m. Jeugd & Muziek: Interactief klassiek concert voor jong en oud

(c) Cultuurconnect

Na eerdere successen staat 'SING!' opnieuw op de planken van de schitterende Henry Le Boeufzaal in Bozar. Tijdens dit interactief klassiek concert beweeg en zing je mee met grote werken uit de symfonische muziek. Het imposante en uiterst professionele Belgian National Orchestra onder leiding van dirigent Robin Engelen speelt de pannen van het dak in één van de meest adembenemende concertzalen van Europa. Dit is een uniek interactief concept waar je de kans krijgt om mee zingen en te bewegen op tijdloze, prachtige en toegankelijke klassieke muziek. De medewerkers en vrijwilligers van de deelnemende zorgcentra leren via een online workshop de liedjes en bewegingen aan. Tijdens de livestream zie je ze ook in het beeld.

> maandag 25 maart 2024 om 13u30 (26 & 27 mrt 2024 uitgesteld) / 55 minuten zonder pauze / vanuit Bozar Brussel / i.s.m. VGC/N22, Jeugd & Muziek Brussel & Jeunesses Musicales Wallonie-Bruxelles / foto (c) Cultuurconnect

Het enthousiasme bij ergotherapeuten is groot. Ze herinneren zich nog goed het lichtpunt dat de livestream tijdens corona was voor hun bewoners. Hunkeren naar cultuur is, ongeacht de leeftijd, erg menselijk.
– Christophe Roeland, educatief medewerker De Werf