Livestreams naar woonzorgcentra

Praktisch:

De Werf organiseert in samenwerking met Cultuurconnect livestreams voor woonzorgcentra in de regio Aalst. Zo kunnen ook mensen die minder mobiel zijn genieten van een portie cultuur. Opgelet, deze zijn enkel voor bewoners. Er zijn geen gastenplaatsen. Het volgen van de livestream is gratis, maar wel pas na inschrijving.

Heb je als WZC uit Groot Aalst interesse of wil je meer info mail dan naar Christophe Roeland via info@ccdewerf.be.

Nathalie Schoonbaert zingt Conny Vandenbos / Tijdloos

Nathalie Schoonbaert zingt Conny Vandenbos / Tijdloos

Vocaliste en vocal coach Natalie Schoonbaert maakte de afgelopen jaren indruk met haar zuivere interpretatie van het werk van Ann Christy in het erg gesmaakte theaterconcert ‘Dat heet dan gelukkig zijn’. Nu vertolkt ze op respectvolle wijze het mooiste werk van Conny Vandenbos. In 65 stond Conny op het Eurovisiesongfestival met '’t Is genoeg'. 'Ik ben gelukkig zonder jou' wordt haar eerste grote hit in 66. In de jaren 70 verovert ze ook Vlaanderen met 'Een roosje, mijn roosje', 'Sjakie van de hoek' en 'Drie zomers lang'. Muzikale melancholie, prachtig tekstwerk en beklijvende beelden uit de jaren 60 en 70: dat zijn de ingrediënten voor een memorabele namiddag. Natalie wordt begeleid door twee Vlaamse topmuzikanten, Steven Jacobs op klavier en David Piedfort op gitaar.

> dinsdag 13 december om 14u30 / duur: 90 minuten zonder pauze / livestream vanuit COC Brieleke te Wommelgem


Lien Van de Kelder, Jan De Smet & Wouter Berlaen / CHiQUE DiNGUES

'Smartlappen en Levensliederen', 'Salut La Copine' en 'Smartschade': Lien Van de Kelder, Jan De Smet en Wouter Berlaen speelden (al dan niet met de hulp van bevriende muzikanten) de afgelopen jaren drie avondvullende programma’s met een eclectische keuze uit een zorgvuldig uitgekozen repertorium in onze beide landstalen. Dit wendbare trio, met een gevarieerd en niet alledaags instrumentarium, leidt je door de hoogtes (èn jawel, ook de laagtes) van een merkwaardig samengesteld liedjesprogramma. De titel 'CHiQUE DiNGUES' was een publieksreactie na één van de voorbije voorstellingen … Wie zijn wij om dat tegen te spreken?

> dinsdag 31 januari om 14u / duur: 90 minuten zonder pauze / livestream vanuit BICC Peer


De Bonanza’s / Old Time Favourites

De ziel van de sixties heeft de decenniumwissel vlotjes overleefd. De vernieuwende en frisse wind die in de jaren 60 door de popmuziek waaide, horen we nu nog steeds als een zachte bries in onze hedendaagse muziek. Je krijgt een dynamische, nostalgische en sfeervolle show met uiteenlopende golden oldies waaronder een vleugje country, de Elvis uit Las Vegas, het psychedelische van The Doors en zelfs een ode aan een van de beste songschrijvers aller tijden: Albert -I’m a train- Hammond. De Bonanzas vertolken al deze evergreens met de juiste passie en energie. Je krijgt méér dan een concert en ook méér dan alleen sixties en toch zal het als vanouds weer herkenbaar klinken.

> maandag 13 maart om 14u / duur: 110 minuten met korte pauze / livestream vanuit CC Het Perron Ieper

 

Het enthousiasme bij ergotherapeuten is groot. Ze herinneren zich nog goed het lichtpunt dat de livestream tijdens corona was voor hun bewoners. Hunkeren naar cultuur is, ongeacht de leeftijd, erg menselijk.
– Christophe Roeland, educatief medewerker De Werf