Wedstrijd stop-motionfilm

Oproep secundair en hoger onderwijs:
Maak met je klas een eigen stop-motionfilmpje en win…

  • een bezoek aan de authentieke set in cultuurcentrum De Werf waar Aalstenaar Nicolas Keppens zijn stopmotionfilm ‘Beautiful Men’ voorbereid. ‘Beautiful Men’ vertelt het verhaal van drie broers die voor een haartransplantatie richting Istanbul trekken. Met elkaar opgescheept in een hotel voelen ze hun onzekerheden sneller groeien dan hun haar…
  • een ontmoeting met Nicolas Keppens die jullie na het bijwonen van de documentaire ‘Een blik op Nicolas Keppens’ meeneemt naar de set waar ‘Beautiful Men’ zich afspeelt.

Klinkt goed? Ga dan zeker met je klas aan de slag. Bedenk, maak en realiseer een eigen stop-motionfilmpje (max. 5 minuten) via de 'Stop Motion Studio'-app en stuur dit via WeTransfer voor 1 april 2023 naar schoolenco@ccdewerf.be. Je filmpje lever je best aan in formaat MP4, AVI of MPEG. Lukt dit niet? Ook goed, maar zorg er voor dat we het filmpje kunnen bekijken.
Nicolas, die eerder al ‘Wildebeest’ en ‘Easter Eggs’ maakte, selecteert de vijf beste inzendingen.

Nicolas Keppens studeerde af aan de afdeling Film en Animatie, School of Arts in Gent met de korte animatiefilm ‘Superstars’. Hij vervolgde zijn opleiding in Brussel aan de Luca School of Arts filmacademie. Naast zijn eigen projecten, zoals zijn korte animatiefilm ‘Easter Eggs’ (2020), werkt Nicolas als new-media manager voor de Belgische kunstenaar Hans Op de Beeck, waar hij verantwoordelijk is voor de productie, animatie en montage van verschillende projecten. 
‘Easter Eggs’ was een hit op Berlinale, het internationaal filmfestival van Berlijn, won de prijs voor de beste animatiefilm op het Kortfilmfestival Leuven en kaapte de prijs voor de beste Belgische Kortfilm weg op Anima, het internationaal animatiefilmfestival van Brussel. Meer is er toch niet nodig om je te overtuigen? Aan de slag en succes!