THERE THERE Company

Carrying my father

Deze voorstelling werd geannuleerd i.h.k.v. de verstrengde maatregelen rond Covid-19. Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd.

Over dragen en gedragen worden

Carrying my father’ is een fysieke, acrobatische voorstelling over dragen en gedragen worden. Over vasthouden en loslaten. Over kracht en rivaliteit. Op scène staan vier circusartiesten met hun vader. Acht volwassen mannen dragen elkaar, testen elkaar, ontmoeten elkaar waar we het niet verwachten. Acht lichamen die niet even sterk zijn, maar wel even krachtig in hun eigenheid en interactie. Vaders en zonen onder elkaar. Centraal staat het besef: zoals de vader de zoon droeg, zo zal de zoon ooit de vader dragen.

(Workshop geannuleerd)
Tip: volg samen met je vader/zoon de workshop (en krijg korting op de voorstelling)

Verleg op zaterdag 27 maart je grenzen en ga samen met je vader of zoon (16+) de uitdaging aan. Laat je begeleiden door circusartiest Toon Van Gramberen (THERE THERE Company) en ontdek via partneracrobatie de draagkracht binnen jullie vaderzoonrelatie, zowel letterlijk als figuurlijk. Via een eenvoudige, goed opgebouwde sessie leer je als duo verschillende draagvormen. De sterk vereenvoudigde technieken komen uit de circusdiscipline partneracrobatie. Basisprincipes als gewicht geven en hefbomen vormen het vertrekpunt. Aan het eind volgt er een fotosessie. Poseren in ondergoed is geen must! Voor wie dat wel wil, voorziet Toon een onderbroek en marcelleke. De deelnemers krijgen hun foto toegestuurd.

balletzaal / zaterdag 27 maart / 14u-17u / € 25 (voorstelling + workshop)

Je kan deze workshop enkel volgen in combinatie met de voorstelling. Bestel hier je combiticket.

We willen niet het beeld bevestigen van wij sterke circusmannen die onze vaders en de wereld kunnen torsen. Wel dat op het einde iedereen in zijn ondergoed staat en verzorgd moet worden, hoe strak je buikspieren ook staan op je twintigste. (Filip Tielens, De Standaard, 11/3/2020)

Het gezelschap maakte een documentaire van hun creatieproces 'VADERS DRAGEN'. Via interviews met de vaders en zonen op scène en repetitiebeelden krijg je een inkijk in wat veel meer was dan de aanloop naar een voorstelling:

 


Organisatie

Credits / Met dank aan

spel: Toon & Eugeen Van Gramberen, Jonas & Danny Juchtmans, Josse & Koen De Broeck, Joren & Jan De Cooman
coproductie: 30CC, PERPLX, Theater op de Markt

www.therethere.be

Meer info over circus in Aalst: www.cirkaalst.be

Nieuws over dit evenement

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.


Archief

  1. vrijdag 2 april 2021 - 20:00
    De Werf - schouwburg De Werf (+2)