Steven De Bruyn

Solo: The Eternal Perhaps

Dit concert gaat door in Utopia

De man die van de mondharmonica een sexy instrument maakte

Toen Steven aan het eind van de eighties mondharmonica begon te spelen, droomde hij dat dit kleine tuig zijn paspoort tot de wereld zou worden. Sinds dat moment leeft hij voor die droom en maakte hij van het ‘noeneke’ zowaar een sexy instrument. Het aftasten van de grenzen van de harmonica is voor Steven de normaalste zaak van de wereld. Toch is niets zo spannend en kwetsbaar als werkelijk alleen met zijn instrument muziek maken en performen.

Na een kwarteeuw samenspel, onder andere bij El Fish en The Rhythm Junks, waagt Steven zich voor het eerst aan solowerk. In een intieme setting vertelt zijn mondharmonica, die doorheen de jaren een verlengstuk van zijn diepste wezen werd, het grootste deel van het verhaal. Jasper Hautekiet, begenadigd muzikant en compagnon de route, zorgt voor de livebegeleiding.

‘Steven plays from his true soul.’ (William Galison, VS)

‘Steven est, à ma connaissance l'harmoniciste européen le plus créatif.’ (Milteau, FR)

‘The first cut of Steven's I heard, I was floored.’ (Bill Barrett, VS)

Meer over Steven De bruyn

Steven De bruyn sleepte met El Fish enkele ZAMU-awards in de wacht en werd in 2004 uitgeroepen tot beste muzikant. In 2011 werd hij in dezelfde categorie genomineerd voor een MIA. Er is ook een heus alfabet aan samenwerkingen: van Zap Mama tot Raymond van het Groenewoud, van Eugene Chadbourne tot het Brussels Philharmonic. Hohner bedankte hem door hem in 2014 het gezicht van hun nieuwe Hohner Rocket Progressive harmonica te maken.


Organisatie

Credits / Met dank aan

www.stevendebruyn.com

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.


Archief

  1. donderdag 5 maart 2020 - 20:00 - 22:00
    Utopia - zaal De Geuzen

Ook interessant voor jou