Kookworkshop Future proof food #3

Bio

Deze workshop wordt geannuleerd naar aanleiding van de verstrengde overheidsmaatregelen om de verspreiding van het virus COVID-19 tegen te gaan. Tickethouders worden zo snel mogelijk persoonlijk gecontacteerd. 

Voeding produceren voor een groeiende wereldbevolking is een zware belasting voor onze aarde. Als consument kan je een impact hebben op een duurzamere toekomst door de juiste keuzes te maken. Maar zie je nog wel de bomen door het bos? In deze reeks workshops gaan we aan de slag met Future Proof Food, van bio tot lokaal, van fairtrade tot seizoensgebonden. De workshops zijn niet strikt vegetarisch, maar focussen wel op een keuken waarin groenten centraal staan. Elke workshop focust op een duurzaam aspect.

2 dec: Bio (deze workshop)
Vervolgens komt het biolabel aan bod. Is bio gezonder? Waarom zou ik kiezen voor bio? En is biolandbouw voor de hele wereld een utopie?

Tip

28 okt: Lokaal
Wat is lokaal? Van hoe ver mogen mijn ingrediënten komen en hoe worden ze vervoerd? Welke lokale producenten vind ik in mijn buurt? Schrijf in voor deze workshop

18 nov: Fair trade
We reizen verder van huis met de fairtradeproducten. Wat betekent dit label? Wat houdt dit in voor de producenten en maak ik hier als consument het verschil mee? Schrijf in voor deze workshop

16 dec: Seizoensgebonden
We eindigen onze ecotoer met seizoensgebonden producten. We maken er alvast ook een feestelijke editie van met heel wat tips voor een duurzame feesttafel! Schrijf in voor deze workshop

Schrijf in voor de volledige reeks

Meebrengen: plankje, aardappelmesje, keukenhanddoek en eventueel een schort


Organisatie

Credits / Met dank aan

begeleiding: Renate Coen

Alle data

  1. wo 2 dec 2020 19:00 - 22:30