JazzLab - Bruno Vansina

.

De voorstelling is geannuleerd als preventieve maatregel tegen het corona-virus. We doen ons uiterste best om tickethouders zo snel mogelijk te contacteren. Onze excuses voor het ongemak!

Kan je samenspelen met een plek?

Een heel jaar op muzikaal avontuur? Bruno Vansina deed het met zijn band 12/12. Elke maand trokken ze naar een bijzondere plek: een schaatsbaan, autosnelweg, velodroom of kermis. De uitdaging: samenspelen met de locatie. Musiceren en reageren op de muziek die een plek van nature maakt. Het leverde elke maand een kortfilm op.

Nu is er de volgende fase: kan je die twaalf plaatsen ook ‘meenemen’ naar een concertzaal, met een nieuw publiek? Ja, hoor! De beelden van de locaties worden een alternatieve grafische partituur. De beelden sturen de muziek, maar de muzikanten grijpen ook in. Je kijkt op een heel andere manier naar je omgeving.

Over Bruno Vansina

Bruno Vansina is het meest bekend door zijn werk in de blazerssectie van Flat Earth Society (FES), maar speelde ook bij o.a. Ewout Pierreux Quintet, Rebirth Collective en Scoreman. De afgelopen jaren organiseerde hij een aantal bijzondere projecten, zoals het 16-koppige Vansina Orchestra, ‘Maité, Het Meisje En De Vogel’ (schimmenspel met muziek van Martin Denny, ook voor jong publiek) en Orchestra Exotica. Met de sterke jonge bassist Cyrille Obermüller (HAST,…) en de alomtegenwoordige Teun Verbruggen kan de samenwerking alleen maar leiden tot een creatieve weelde.


Organisatie

Credits / Met dank aan

met: Bruno Vansina (saxofoon, composities, artistiek concept), Cyrille Obermüller (contrabas), Teun Verbruggen (drums), Falk Schrauwen (percussie), Benjamin Sauzereau (gitaar)
video: Kim Vreys, Bram Goots
geluid: Roel Snellebrand
coproductie: deSingel

www.jazzlab.be

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.


Archief

  1. donderdag 26 maart 2020 - 20:00 - 22:00
    De Werf - kleine zaal De Werf (-1), Utopia - zaal De Geuzen

Ook interessant voor jou