Bollywood dans

Deze inhaalworkshop wordt geannuleerd naar aanleiding van de verstrengde overheidsmaatregelen om de verspreiding van het virus COVID-19 tegen te gaan. Tickethouders worden zo snel mogelijk persoonlijk gecontacteerd. 

Bollywood aan de Dender

Enkele jaren geleden was de reactie op Bollywood nogal vaak ‘Bollywat?’, maar mede dankzij de Gentse dansgroep Bollylicious heeft het genre in ons land aan bekendheid gewonnen. Leer nu zelf met Tom, één van onze Bollylicious-choreografen, hoe je hoofd te knikkebollen, expressief op de verhaallijn van de muziek te dansen, je heupen en schouders te shaken, en nog zo veel meer.

Tom Decuyper kreeg op 13-jarige leeftijd de dansmicrobe te pakken. Hij volgde verscheidene dansopleidingen van funk tot flamenco en van Afrikaanse tot Indische dans. Hij gaf 14 jaar lang salsalessen in zijn eigen dansschool in Gent. Gepassioneerd door de Indische dans verdiept Tom zich de laatste jaren in een klassieke Indische dansvorm, Kathak. Hij was coach bij tv-programma’s ‘So You Think You Can Dance’ en ‘Dansdate’ en reist momenteel met het dansgezelschap Bollylicious de wereld rond. Niemand beter geschikt dus om jou te begeleiden in je eerste Bollywood-dansles!

Wat is Bollywood?

Bollywood is een overkoepelend concept dat voornamelijk gebruikt wordt om te verwijzen naar de filmindustrie in Mumbai, India. De naam is een samentrekking van Bombay, de voormalige naam voor de stad Mumbai, en Hollywood, naar het voorbeeld van de Amerikaanse filmindustrie. De meeste films uit India hebben veel weg van ons Westerse concept van een musical, waarbij de verhaallijn vaak onderbroken wordt door dans en muziek. Door deze traditie van film maken sinds de jaren 1930, heeft zich een aparte dansstijl ontwikkeld: Bollywood dans.

Tip

Bij deze cursus krijg je een gratis ticket voor de dansvoorstelling ‘Sitara’ van Bollylicious (za 5 dec).

 


Organisatie

Credits / Met dank aan

begeleiding: Tom Decuyper

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.


Archief

  1. dinsdag 17 november 2020 - 19:00 - 20:15
    De Werf - balletzaal De Werf (+3)

Ook interessant voor jou