Bakworkshop - Het zoete leven #1

Desserten van bij ons

We laten ons inspireren door oma’s keuken voor deze workshop. Hoe maak je de perfecte rijstpap? Of misschien is een klassieke frangipanetaart jouw all time favourite? In deze workshop word je verwend met de zoete smaken van toen en leer je tips en tricks over deze klassieke en onverbeterlijke desserten.

Meebrengen: keukenhanddoek, eventueel schort

Tip: schrijf je in voor de reeks

Volg een extra bakworkshop uit onze reeks 'Klassiekers uit de zoete keuken' (zie hieronder) of schrijf je in voor de volledige reeks aan de voordeelprijs van 135 euro.

25 mrt: La douce France
De Franse patisserie en zoetigheden zijn iconisch! Sommige desserten ontstonden ‘par accident’ zoals de tarte tatin, andere om niks te verspillen, zoals de Îles Flottantes. Een accurate weegschaal, een flinke portie geduld en uiteraard voldoende goesting, zijn de belangrijkste instrumenten voor de dessertkok. Schrijf je in voor deze workshop

6 mei: La vita è bella
De Italianen steken de Fransen al eens graag naar de kroon voor de beste gerechten en ook bij desserts is dat niet anders. Tiramisu, zabaglione, panna cotta... stuk voor stuk toppers. En dan vergeten we nog even dat ze ook het roomijs uitvonden. Kortom, dat wordt smullen! Schrijf je in voor deze workshop

20 mei: Sweet!
De Britten worden minder snel verdacht van grootse culinaire tradities, maar qua gebak en desserten kunnen ze wel hun mannetje staan. Heb jij al eens een Eton mess gemaakt? Of een cobbler met rabarber? Laat je verrassen door deze klassiekers van onze buren! Schrijf je in voor deze workshop


Organisatie

Credits / Met dank aan

begeleiding: Renate Coen

Alle data

  1. wo 11 mrt 2020 19:00 - 22:30
    Qarfa