Stop-motionstudio De Werf

In het seizoen 22-23 werkte Aalsterse animatiefilmer Nicolas Keppens in alle luwte in De Werf aan een nieuwe stop-motionproductie: 'Beautiful Men'. Samen met zijn team creëerde hij een magische wereld in levensechte miniatuursets tot in de kleinste details. Zijn hoofdpersonages, prachtig gemodelleerde minimensjes, 'acteren' per seconde en per milimeter. Met engelengeduld verzetten de animatoren hun personages millimeter per millimeter om er elke seconde twaalf foto’s van te nemen. 

Nicolas studeerde film en animatie aan KASK Gent en vervolmaakte zich aan de filmacademie van Luca School of Arts Brussel. Op zijn palmares staan de kortfilms 'Superstars' (2012), 'Wildebeest' (2017) en 'Easter Eggs' (2020). Vandaag is Nicolas Keppens een grote naam in het genre die luid klinkt tot op filmfestivals wereldwijd en al meermaals in de prijzen viel met zijn werk.

Stop-motion is een filmtechniek waarbij je beeld per beeld fotografeert om dan achtereen af te spelen. Het is een van de eerste speciale effecten en bijna zo oud is als het filmen zelf. Je hebt het vast al wel gezien. Denk bijvoorbeeld aan Wallace & Gromit.

SCHOLENWEDSTRIJD
Oproep secundair en hoger onderwijs. Maak met je klas een eigen stop-motionfilmpje en win een ontmoeting met Nicolas Keppens die jullie na het bijwonen van de documentaire ‘Een blik op Nicolas Keppens’ meeneemt naar de authentieke set in cultuurcentrum De Werf waar ‘Beautiful Men’ zich afspeelt.
>> deelname voor 1 april 2023

LEZING / FILM / RONDLEIDING
Ter afsluiting van zijn residentie in De Werf geeft Nicolas een inkijk in zijn werk en zijn hoofd. Hij vertelt over de wondere wereld van stop-motionanimatie en toont een selectie uit het (inter)nationale kortfilmaanbod. Na afloop bezoek je de set van 'Beautiful Men', zijn kortfilm die in het najaar in première gaat.
>> 31 maart 2023 om 20 uur

Afgelopen evenementen

Bestel je tickets!

Bekijk het volledige programma op onze website en boek je tickets online.

Bekijk het programma