Projecten & samenwerkingen

Cirk!aBoem

Aalst ontpopt zich verder als bruisende circusstad. Tijdens de Paasvakantie zetten we onze deuren speciaal open voor het familie-circusfestival CIRK!aBoem!

Duik mee in de magische circuswereld! Geniet van onze CIRK!aBoem podiumvoorstellingen of neem deel aan de CIRK!aBoem workshops, of die het allemaal!

Meer info over circus in Aalst: www.cirkaalst.be

Academie voor Carnavalskunsten

foto: Christophe Roeland

Denk je bij carnaval in de eerste plaats aan creatief bezig zijn? Volg dan één van deze workshops. Werk mee aan ons eigen Aalsters Werelderfgoed en verbaas je omgeving met je handigheid en technisch talent. Voor jong en oud, voor (losse) groepen en individuen, met of zonder ervaring en met veel goesting!

Onder massale belangstelling vond tijdens de zomer van 2015 een introductiesessie plaats rond carnaval. Hierop werd duidelijk dat we het artistieke erfgoed van carnaval dienen te beschermen, de opvolging dienen te garanderen én een nieuwe generatie warm moeten maken voor dit unieke gebeuren.

Sindsdien organiseert De Werf met verschillende partners geregeld modulaire workshops van beperkte duur. Met deze 'Academie voor Carnavalskunsten' willen we de artistieke, technische en praktische noden van de carnavalsverenigingen ondersteunen. De workshops richten zich tot jong en oud, georganiseerde en losse carnavalisten met of zonder carnavalservaring.

JazzLab

JazzLab engageert zich om Belgische jazz in de best mogelijke omstandigheden aan een breed publiek te presenteren. Elke maand tourt een jazzgroep door Vlaanderen en Brussel, langs een selectie van cultuurcentra, kunstencentra en clubs die zich als partner van JazzLab onvermoeibaar inzetten om Belgische jazz het platform te bieden dat het verdient. In 2013 vierde JazzLab (toen nog JazzLab Series) zijn 20ste verjaardag! Ook De Werf - Aalst is al enkele jaren een partner van JazzLab.

Onze sterartiesten

Elk jaar kies jij, samen met de rest van het publiek van De Werf je favoriete artiest van het afgelopen seizoen. Uit de stemmers loten we één gelukkige die een cadeaubon van 250 euro wint. 

Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen. Jullie favoriete Sterartiest van dit seizoen is Zoe Bizoe! Zij blies haar toeschouwers van hun stoelen met haar  gewaagde en grappige burlesque-act.
Enkele van de reacties:

'zij is gewoon geweldig' 

'Vernieuwend en zeer grappig' 

'Ze is een paradijsvogel'

'Zoe Bizoe is zeer grappig, heel erg mooi en verdomd sexy!'


Bezoeker Geert stemde voor zijn favoriet 'Be careful what you whish for' van Alex Agnew en won hiermee de cadeaubon van 250 euro. Proficiat!
'Alex is al een tijd de beste in zijn vak en steeds vernieuwend.'

De winnende artiest krijgt een ster op onze sterrenwand in de foyer. Hij of zij is er in het goede gezelschap van De Nieuwe Snaar (2007-2008), Gino Sancti (2008-2009), Bart Peeters (2009-2010), Xander De Rycke (2010-2011), Kommil Foo (2011-2012), Hooverphonic (2012-2013), Daan (2013-2014), Die Verdammte Spielerei (2014-2015), Radio Guga (2015-2016), Bart Peeters (2016-2017), Clouseau (2017-2018) en Wouter Deprez (2018-2019).

De sterrenwand werd gestart naar aanleiding van de 20ste verjaardag van De Werf.