Willy Sommers in 15 Aalsterse woonzorgcentra via livestream

Dinsdag brachten we het liveconcert ‘Sommers of 69’ naar woonzorgcentra uit de omgeving. Maar liefst 15 organisaties tekenden in op de livestream en brachten Willy Sommers naar hun bewoners. In enkele woonzorgcentra waren alle bewoners reeds gevaccineerd, zodat ze samen konden genieten van het concert. Cultuurcentrum De Werf brengt op die manier cultuur naar mensen die minder digitaal of minder mobiel zijn, samen met partner Cultuurconnect.

Honderden senioren en volwassenen met een beperking uit groot-Aalst en de Aalsterse rand konden meegenieten in volgende 15 zorginstellingen en woonzorgcentra: De Faluintjes, De Gerstjens, De Hopperank, De Toekomst, Denderrust, Lakendal, Mereldal (Erpe-Mere), Mijlbeke, Onze-Lieve-Vrouw Ten Rozen, Sapientia (Aqua Vitae), Sint-Anna (Haaltert), Sint-Job, Sint-Jozef (Haaltert), Dagcentrum Schoonderhage, Residentie De Mouterij.

In Vlaanderen sloegen maar liefst 26 cultuurcentra de handen in elkaar en brachten Willy Sommers live naar meer dan 80 zorginstellingen en woonzorgcentra. Honderden senioren en volwassenen met een beperking beleefden zo een heerlijke namiddag. Dit zorgde voor een pak fijne sfeerbeelden enaandacht bij de nationale media.

Overzicht van alle deelnemende cultuurcentra en nationale media-aandacht

Nieuwe livestream ‘Smartschade’

Op 1 april brengen we ‘Smartschade’volgens hetzelfde concept! Samen met Lien Van de Kelder, Jan De Smet, Wouter Berlaen, Ad Cominotto en Stoy Stoffelen duiken we in de schaamteloze onderbuik van het Nederlandstalige lied.

Verwacht je aan smachtelijke smartliederen en liederlijke levenslessen, live gestreamd vanuit gemeenschapscentrum Spikkerelle in Avelgem. Zorginstellingen kunnen inschrijven tot woensdag 24 maart. 

Meer info

Gerelateerde projecten