TIP: Waarom je 'Set of Sets' niet mag missen

Vitaliteit, veerkracht en volharding

Wervelende lichamen die adembenemend mooi door het beeld dansen. De voorstelling van de Spaanse Maria Campos en de Libanese Guy Nader is opnieuw een meesterwerk. Programmator Karin vertelt je waarom.

Wie hun vorige werk ‘Time Takes The Time Time Takes’ zag…

  • wil ‘Set of Sets’ in geen geval missen.
  • herinnert zich het minutenlange staande applaus als reactie op een uiterst dansante, wervelende, spectaculair precies uitgevoerde voorstelling.
  • Denkt met warmte terug aan het krachtige eindbeeld; een menselijke klok waarvan de wijzers via de dansante lichamen verder tikken.
  • krijgt nu de kans om een krachtige fysieke poëtische opvolger te zien die gevoed wordt door precisie, samenspel, nauwkeurigheid en technische perfectie. Een spel tussen zeven dansers opgezweept door Miguel Marins’ ritmische livesoundscape. Een nieuwe, hypnotiserende ontmoeting met het begrip tijd.

Guy Nader en Maria Campos creëerden een eigen signatuur en breidden hun ensemble uit met dansers die elk hun vaardigheden binnenbrengen in hun werk. De ideale basis voor een meesterwerk als ‘Set of Sets’ waarbij je je adem inhoudt als er weer eens een danser door de lucht vliegt.

Het gezelschap komt, in deze nog steeds door corona beheerste bizarre tijd, speciaal over vanuit Spanje om drie optredens te verzorgen in België. Aalst is daar één van. Hen missen zou jammer zijn.

Gerelateerde projecten