Seizoensbeeld: de making-of

Maaike Ottoy, een Aalsterse creatievo die in bibliotheek Utopia werkt, ontwierp een prachtig collagebeeld voor ons huidige seizoen. Ze geeft ons een unieke inkijk in haar werkproces. 

De boodschap voor Maaike was duidelijk: we zochten een vrolijk beeld dat laat zien hoe blij we zijn om terug publiek te mogen ontvangen. Voor de rest kreeg ze carte blanche. Ze creëerde enkele voorstellen en vertelt graag welke ideeën er achter het gekozen beeld zitten. 

De vlinders en bloemen geven het beeld meteen een vrolijke toets. De vlinders verpersoonlijken het publiek dat we graag terug ontvangen. De open mond van de vrouw kan je interpreteren als de ingang van de schouwburg. Ook de gele achtergrondkleur heeft een tweede betekenis naast de inherente vrolijkheid van de kleur: licht aan het einde van de tunnel. 

De bergen kan je dan weer interpreteren als de bergen die we het afgelopen jaar allemaal samen hebben moeten verzetten. Deze donkere tijd wordt ook weerspiegeld in de donkerdere ondergrond, onderaan het beeld. 

Maaike vertrok vanuit papieren knipsels. Alle elementen uit de collega komen uit boekjes en tijdschriften. Ze scande alle beelden in, voegde ze samen en bewerkte ze verder op de computer. 

Wij zijn alvast enorm trots op de samenwerking en het prachtige eindresultaat! 

Ontdek Maaikes werk op haar Instagrampagina

Gerelateerde projecten