Partner in de kijker: Netwerk

Cultuur is ontspannend, magisch, essentieel, plezierig, verrijkend, noodzakelijk en onmisbaar. Net zoals onze partners. We zetten hen daarom graag eventjes in het spotlicht. Vandaag is het de beurt aan programmator Charlotte Geeraert van kunstencentrum Netwerk.

Wat is de eerste voorstelling die je in De Werf zag?

Dat moet een schoolvoorstelling geweest zijn.

Welke voorstelling zal je nooit vergeten en waarom?

De theatervoorstelling 'Bruegel' van Lisaboa Houbrechts. Fijn om te zien dat nieuwe cultuurmakers hun plaats in De Werf krijgen.

Wat zou je zelf graag eens programmeren voor De Werf?

Ik zou nog meer speelkansen willen geven aan jonge theatermakers. Het is belangrijk om jonge kunstenaarspraktijken te stimuleren. Zij worden immers de grote theatermakers van de toekomst.

Welke artiest mag in jouw huiskamer komen optreden en waarom?

Ik word graag overweldigd door een verrassingselement. Dat kan een amateurmuzikant zijn die fantastisch kan pianospelen, maar evengoed een opera met veel drama. Zolang het maar authentiek is en met veel passie wordt gedaan.

Wanneer is voor jou een avondje uit geslaagd?

Als er verwondering aan te pas komt! Als een stuk mij zo van mijn sokken blaast dat ik het tegen iedereen wil vertellen.

Wat verstoort jouw avondje uit?

Alle soorten biepjes en lichtschermen van gsm’s tijdens een voorstelling.

Met wie zou jij graag eens een voorstelling bezoeken en waarom?

Iedereen is welkom om met me mee te gaan naar een voorstelling. Meestal ga ik wel met familie of vrienden omdat we dezelfde interesses hebben, maar het lijkt me ook een uitdaging om zelf eens mee te gaan naar een voorstelling die me kan verrassen.

Wat wou je later worden als kind?

Circusartieste, om specifiek te zijn: hangend aan de trapeze. Als kind keek ik op naar circusartiesten die je meenemen in een droomwereld vol spektakel. Het is enkel bij die droomwereld gebleven. Zelf heb ik geen ervaring of achtergrond in het circus.

Wat was je ergste job ooit?

In een diepvriesfabriek werken tijdens warme zomermaanden. Mijn lichaam werd het maar niet gewend om in tien minuten tijd van -12 graden naar 30 graden over te schakelen.

Op welke verwezenlijking ben je het fierst?

Ik geloof heel hard in kleine verwezenlijkheden. Je probeert iets klein aan te pakken om nadien grootse realisaties te bereiken. In de kern gaat het telkens over dialoog voeren, bruggen bouwen, luisteren naar bepaalde noden…

Welk advies zou je aan beginnende ondernemers willen geven?

Denk constructief en positief, blijf met een open blik kijken.

Waarom ben je partner van De Werf geworden?

We houden van alle soorten kunstenaars, theater, dans… en willen hen dan ook van harte ondersteunen.

Cultuur is voor mij:

Onmisbaar

Gerelateerde projecten