De Werf verlaat schouwburg voor livestream in De Toekomst!

Wat hadden ze geluk, de bezoekers van LDC De Toekomst: ze geraken moeilijker naar het cultuurcentrum, dus bracht De Werf een concert rond Edith Piaf naar hun vertrouwde kantine! Via een livestream werd het concert, dat doorging in cc de Adelberg (Lommel), rechtstreeks uitgezonden en konden de aanwezigen het vanop de eerste rij mee beleven. 

Op donderdag 24 oktober was het zover. Dankzij de samenwerking met Cultuurconnect zonden we de voorstelling 'Het leven en de liedjes van Edith Piaf' van Truken van de Foor live uit vanuit cc De Adelberg in Lommel, samen met 18 andere cultuurcentra. De voorstelling werd uitgezonden in 28 verschillende woonzorgcentra. Cultuur moet immers voor iedereen toegankelijk zijn en De Werf wil drempels verlagen. 

Met echte kaartjes, affiches, zaalwachten en techniekers en Edith Piaf voor de hoge noten. Goed voor een geweldige beleving! De vrijwilligers en animatoren van Lokaal Dienstencentrum De Toekomst verzorgden de inkleding en animatie en maakten hun publiek de afgelopen weken warm voor de voorstelling. De Werf zorgde voor de technische en praktische ondersteuning. 

Het bleek de moeite meer dan waard: meer dan honderd senioren genoten van het concert. Tijdens de eerste liedjes bleef het rustig, maar met 'La Vie en Rose' werd vrolijk meegezongen. Gaandeweg kreeg elk nummer een - steeds enthousiaster - applaus. Tijdens het alom bekende 'Je Ne Regrette Rien' werden veel tranen weggepinkt terwijl de aanwezigen bijna elk woord konden meezeggen. Een waar kippenvelmoment. Nadien was er nog tijd voor een gezellige kop koffie om na te praten met de andere aanwezigen. Een belevenis om niet snel te vergeten! 

"Plezant he, het is net of je in de cinema kan zitten" zei toeschouwster Jeanne (85). Het Nieuwsblad kwam kijken en maakte dit warme verslag

Gerelateerde projecten