De Werf onderbreekt tijdelijk zijn podiumaanbod

2020 is een bijzonder jaar voor iedereen en alles. Met het eindejaar in het vooruitzicht kijken we om de hoek naar het nieuwe jaar. We hopen dat 2021 het jaar wordt van de kentering, de hoop, de herleving en herbeleving, ook op het vlak van cultuur. Een nakend vaccin kan ons hierbij helpen maar meer nog onze attitude en ons gedrag ten aanzien van elkaar.

Momenteel biedt de overheid weinig zicht op versoepeling. Indien die er komt, zal de cultuursector wellicht niet meteen in de prijzen vallen. Dit noopt De Werf tot inname van een duidelijk standpunt, want hoe moeilijk ook, de gezondheid van ons publiek, onze artiesten en gezelschappen, onze medewerkers blijft prioritair. De Werf nam dan ook de moeilijke beslissing om zijn fysieke podiumaanbod alvast tot 31 maart op te schorten. Dit gebeurde nooit eerder, is uniek, maar uitzonderlijke situaties vragen om uitzonderlijke beslissingen.

Intussen volgt de stad de evolutie op de voet en krijgt het creatief denken vrij spel. We werken achter de schermen volop aan het Werfseizoen 21/22, we bedenken digitale formats om cultuur op je schoot te brengen en we zetten volop in op de restyling van de foyer, de belevingsplek van ons cultuurhuis. En als het mag, houden we ons huis open voor verplaatste cursusinitiatieven. Sowieso voorziet De Werf in een cultuuraanbod, ook buiten de eigen muren. We bereiden immers een tweede editie van TOER&KOER voor.

Immers, niet enkel De Werf heeft nood aan een perspectief. Alle cultuuraanbieders staan voor de uitdaging om hun voorjaars- en zomeraanbod in veilige omstandigheden aan te bieden. We weten dat de anderhalve meter nog een tijd onze standaard zal zijn. Met een nieuwe editie van TOER&KOER biedt de stad een veilig kader om cultuurbeleving in de stad te brengen, zodra het kan en mag. En daar zullen ook Netwerk, Cinema, Utopia, Het Museum, Toerisme en erfgoed, dienst cultuur & evenementen… opnieuw graag aan meewerken. We roepen ook de creatieve Aalstenaars en verenigingen nu al op om hun artistieke ideeën met ons te delen en mee KOER&TOER te maken.

Voor extra vragen kan je ons steeds contacteren via info@ccdewerf.be of 053 72 38 11. Volg ons via de Facebook-pagina van De Werf en schrijf je in op de nieuwsbrief, de infobron bij uitstek.

We danken je alvast voor je begrip en vertrouwen in ons huis.
Blijf gezond, zorg voor jezelf en je naasten.

Gerelateerde projecten