Cursussen & workshops voorjaar 2020: Schrijf je nu in!

Hoera! Inschrijven voor ons nieuwe cursusaanbod kan vanaf...nu!

Schrijf je in

Ontdek het volledige cursusaanbod op onze website, doorblader de brochure online of bestel een gratis fysiek exemplaar!

Keuzestress? Laat je leiden door onze gids:

Zitten is het nieuwe roken. Het is dus aangewezen om regelmatig je zetel te verlaten, bijvoorbeeld om te leren tangodansen of om je heupen te shaken zoals alleen Indiërs (en binnenkort jij!) dat kunnen. De boeiendste fietsroute kan je met gemak uitstippelen na de fietsexcursie door Aalst met aandacht voor het groen in de binnenstad.

Laat jouw nageslacht je goede voorbeeld volgen en schrijf hen in voor hiphop, een circusworkshop tijdens ons festival CIRK!aBoem of een interactieve rapcursus met WAWA

Train je liever je hersens dan je benen? Ontdek een hele resem nieuwe kunst-, cultuur- en filosofiecursussen in samenwerking met Amarant of sluit je aan bij de Latijnse of Griekse kring

Ben je toch meer uit creatief hout gesneden? Kom dan stempels snijden, lentedecoratie maken, je eigen juwelen of totebag ontwerpen, leren stikken of je eigen kleren maken. Of werk aan je toekomstige podiumcarrière tijdens de lessenreeks acteren

Denkt de Bourgondiër in jou 'van al die cursussen krijgt een mens nogal honger en dorst'? Kom dan wijnen proeven uit Frankrijk, Italië of België en leer bijpassende maaltijden maken tijdens onze kookworkshops rond de Griekse eilanden, vegetarische lasagnes en pizza's of vegetarische salades. Het dessert maak je in een handomdraai na de bakworkshops 'Het zoete leven'.

Uiteraard is de Academie voor Carnavalskunsten ook weer present met cursussen om je carnavalsconcept te perfectioneren, we zijn niet voor niets het cultuurcentrum van Aalst hè! 

Heb je geen tijd om na de werkuren enkele uren vrij te houden voor een cursus of workshop? Eet dan 's middags je boterhammen op in De Werf! 'Tussen de soep en de feiten' serveren we jou elke maand een flink gekruide lunchlezing over een actueel onderwerp, helemaal gratis en inclusief een kom soep! Reserveer alvast volgende middagen tussen 12u15 en 13u:

  • 30 jan: Van Eyck, een optische revolutie?
  • 20 feb: Carnaval, kent humor grenzen?
  • 26 mrt: Fake news. Hoe stop je het spreiden van nonsens?
  • 30 apr: Mogen we de geschiedenisboeken wel geloven?

PS: Wist je trouwens dat 'workshop' uit het Engels komt en letterlijk 'werkplaats' betekent? 'Shop' komt van het Oudengelse 'scoppa', wat werkplaats, werkschuur of afdak voor vee betekende. We gebruikten het woord voor het eerst in het Nederlands in 1970 om een 'bijeenkomst ter bespreking' te omschrijven. 

Gerelateerde projecten