Bollylicious' eerste livestream

Het Gentse danscollectief Bollylicious zag haar voorstelling 'Sitara' tot drie keer verplaatst worden. Voor henzelf en alle liefhebbers van Indische dans is er nu goed nieuws. Op woensdag 31 maart kan je hen aan het werk zien via De Werf DIGITAAL. Maar eerst, een interview!

Waarmee hebben jullie je het afgelopen jaar bezig gehouden?

Tijdens de eerste lockdown maakten we een reeks van vier filmpjes om onze fans een hart onder de riem te steken. Verder waren de voorbije maanden een tijd van reflectie. We hebben veel werk achter de schermen verricht om onze organisatie volledig klaar te stomen voor post-corona cultuuractiviteiten! Ook creëerden we een logo en een website voor Maghenta, onze nieuwe overkoepelende organisatie met een focus op Indiaas geïnspireerde podiumkunsten.

Zijn jullie in beweging kunnen blijven?

We zijn doorgaans gewoon om veel meer te bewegen! Coronakilo's weghouden en fit blijven is een enorme uitdaging. Enkele van onze collega's hebben een stappenteller en zetten dagelijks 10.000 stappen. We doen ook online sportsessies samen. Hier en daar zullen we toch een kostuum moeten aanpassen... haha :)

Hoe verliepen de repetities?

Repeteren was amper mogelijk het voorbije jaar wegens de opgelegde coronamaatregelen. Repeteren mag slechts wettelijk onder contract en is dus alleen weggelegd voor de gesubsidieerde instellingen. Voor deze streaming bereiden we ons individueel voor in onze woonkamer met een video. Drie dagen voor de streaming zullen we dan onder contract samen repeteren om al het individuele werk op elkaar af te stemmen.

Hoe laad je je op als de voorstelling voor de zoveelste keer uitgesteld wordt?

We zijn al vaak zwaar teleurgesteld door de annuleringen van onze boekingen. Soms tot driemaal toe! Tijdens ons optreden in Aalst op het geweldige initiatief KOER & TOER merkten we al hoe hard we het optreden  en het samen dansen misten. We verwachten ons bij deze streaming aan nóg heftigere emoties. Het is de tweede keer dat we kunnen dansen in een jaar tijd!

Ondertussen trekken we ons op aan de mooie herinneringen van onze voorbije tournees en het uitdenken van een langetermijnstrategie voor onze organisatie. We geven alleszins niet op. Corona heeft het belang aangetoond van cultuur, en hoe erg ze gemist wordt wanneer ze er plots niet meer is.

Wat verwachten jullie van dit digitale optreden?

Het is de allereerste keer dat we een digitaal optreden zullen brengen. Dans vertaalt zich door de lichamelijkheid moeilijk op het scherm. Live naar dans kijken, en voornamelijk het 'voelen', blijft heel anders. Met De Werf hebben we gelukkig een topteam dat over de kwaliteit van de streaming waakt. We zijn heel dankbaar dat we de voorstelling toch kunnen brengen en dat we opnieuw samen op een podium mogen dansen. Al zullen we het livepubliek wel hard missen! Maar als artiest moet je fantasie hebben... het applaus zullen we er dus zelf bij fantaseren ;)

Gerelateerde projecten