Aalst Carnaval - De Podcast

Heb jij de podcast over Aalst Carnaval al gehoord?

Na de succesvolle cursussen, workshops en lezingen over alle aspecten van Aalst Carnaval gaat de Academie voor Carnavalskunsten de digitale toer op met een podcast.

Vertellers van dienst zijn de twee notoire carnavalskenners Jan Moens en Jan Louies, aangevuld met talrijke getuigenissen van figuren binnen en buiten de carnavalswereld. In 5 afleveringen nemen ze je mee doorheen de geschiedenis van het carnaval met aandacht voor de evolutie van vastelavond tot carnaval, spot en satire, carnavalsmuziek en de voil jeanet. Binnenkort ook nieuwe afleveringen!

De twee gastheren putten voor de podcasts niet enkel uit hun tientallen jaren carnavalservaring; ze beschikken ook over een archief vol grote en kleine carnavalsweetjes. Jan Louies: “Ik ga al meer dan 50 jaar in de stoet en kreeg de microbe te pakken via mijn vader die zelf al in de jaren ’40 in de stoet liep. Hij was ook fotograaf en daardoor beschik ik over heel veel documentatie.” Jan Moens: “Daarnaast boden ook de oude kranten die je online kunt raadplegen een schat aan informatie.” Hun verhaal is doorspekt met quotes van andere carnavalskenners en -figuren: van voormalig cafébaas Freddy Thybaert, over de bezielers van de Gilles en de Stopnoillekes, tot orgelmuziekspecialist Steven Keymeulen. Ook ‘de man in de straat’ komt letterlijk aan bod met korte geluidsfragmenten.

Alle info vind je via www.aalstcarnaval.be.

'Aalst Carnaval - De Podcast' is nu gratis te beluisteren via  YouTube, Spotify en Soundcloud.

Naar de podcast

Gerelateerde projecten