3x (bijna 4x) Belpop Bonanza in De Werf

Jan Delvaux en Jimmy Dewit: twee muziekfreaks gespecialiseerd in de geschiedenis van de Belgische popmuziek. Jan Delvaux vertelt al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan Belpop op Canvas. Jimmy Dewit (dj Bobby Ewing) is de muzikale spil van Discobar Galaxie en componeert soundtracks. Samen maken ze theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land.

Belpop Bonanza artist talk Aalst
ZA 17 OKT 2020 : 20U
Een talkshow met prominente figuren uit de Aalsterse geschiedenis, want de muzikale geschiedenis van Aalst is groot en bijzonder. Tijd dus om die rijkdom in kaart te brengen tijdens een ‘artist talk’, met gasten uit verschillende generaties, van de jaren 60 tot nu. Staan alvast paraat:
William Souffreau (Irish Coffee)
Cynrik De Decker (Onion Rock)
Thomas Blanckaert (Innershades)
Frederik De Backer
Steven Van Herreweghe
en als special guest: Kris Kastaar, theatertechnicus in De Werf
 
Belpop Bonanza wandelroute
Vanaf 17 oktober kan je in Aalst wandelen langs de plekken waar muzikale geschiedenis geschreven werd. Jan Delvaux en Jimmy Dewit creëerden een heerlijke wandeling die onbeperkt beschikbaar blijft. Alles wat je nodig hebt, zijn stapschoenen en een smartphone. Op 16 locaties (o.a. De Werf / De Klok / Madelon / ‘t Pompierken / Cinema / Den Amber / Oiljst Mjoezik…) hangt een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een mooi verhaal in woord en beeld. Het wandelplan kan je afhalen aan de balie van De Werf, bij de dienst Toerisme of binnenkort downloaden.
 
Jan Delvaux & DJ Bobby Ewing
Belpop Bonanza Tura special (try-out)
ZO 22 NOV 2020 : 15U
i.s.m. stad Aalst – dienst Seniorenjan delv
Omdat over Will Tura nog lang niet alles gezegd is, een speciale Tura-special.
Een retrospectieve over de Eddy Merckx van de Vlaamse muziek met heel veel muziek, geweldige verhalen en facetten van de Vlaamse grootmeester die onderbelicht zijn gebleven.
 
Te verwachten in het najaar van 2021: de theaterspecial 'Belpop Bonanza Denderstreek'

Gerelateerde evenementen

Gerelateerde projecten