De Warmste Week: Matinée Cimorné tvv Vierdewereldgroep Aalst

Matinée Cimorné is een hartverwarmend pianoconcert ten voordele van Vierdewereldgroep Aalst Mensen voor Mensen. Op zondag 15 december nemen pianisten Carl Van Buggenhout en Wouter Dewit plaats achter de piano. 

Dit concert wordt georganiseerd in het kader van De Warmste Week, door WAVE, De Bevoorrading, De Werf, Piano's Maene, de muzikanten en iedereen binnen Cimorné.

Lees verder onder de foto.

Carl Van Buggenhout

In zijn vrije tijd is Carl een gedreven pianist die ook zijn eigen composities schrijft. In 2001 studeerde hij af aan de Academie voor Podiumkunsten te Aalst. Zijn zes recentste composities worden gebundeld in een eerste album ‘Sprouting Seeds’ dat zal uitgebracht worden op 12 januari 2020. Hij is ervan overtuigd dat rustgevende pianomuziek een veilige haven kan zijn in de huidige gehaaste maatschappij. Om deze boodschap kracht bij te zetten ontstond het idee om dit benefietconcert te organiseren. Tijdens dit optreden begeleidt hij tevens zijn 11-jarige dochter, Fien Van Buggenhout.

carlvanbuggenhout.be

Wouter Dewit

1 song, 17 miljoen streams. Gemiddeld honderdduizenden luisteraars per maand. Voor cijferfetisjisten is Wouter Dewit een Spotify-sensatie, voor liefhebbers van neoklassiek is de Belgische pianist een revelatie. Met ‘Here’ brengt leraar-componist Wouter Dewit zijn derde langspeler uit. Overdag is Wouter leraar Engels, daarnaast is hij een gezinsmens met een openlijke affaire met zijn piano. “Toen ik aan de VUB studeerde, stond er in het Kultuurkaffee op weg naar de aula een piano. Ik heb oneindig veel lessen gemist en wist meteen dat mijn studie slecht zou aflopen, maar de liefde voor het instrument is nooit afgezwakt.” Deze warmte wil hij dan ook graag overbrengen tijdens dit Matinée concert, geen betere gelegenheid dan de Warmste Week.

wouterdewit.be

PS: Wouter Dewit kan je ook aanschouwen als voorprogramma bij het concert van Isbells op vrijdag 13 maart.

De Warmste Week

De keuze is gevallen op Mensen voor Mensen omdat armoede het laatste is waar je in wilt terechtkomen, laat staan kinderen. Zoals de mensen aangeven: 'Doordat we kunnen deelnemen aan cultuur, zijn er deuren voor ons opengegaan die anders altijd dicht zouden blijven. Cultuur haalt je uit de schaamte, uit het isolement.' Muziek raakt en laat jouw steun de gezinnen raken door hen een onvergetelijke vakantie te bieden, weg uit de armoede.

vierdewereldgroepaalst.be

Praktisch

zo 15 dec \\ Cimorné Aalst (Alfred Nichelsstraat 14)
10u30 deuren
11u Carl Van Buggenhout
11u30 pauze
12u Wouter Dewit

Tickets kosten 15 euro en kan je via deze link aankopen. Tot 16 jaar mag je gratis binnen.

Gerelateerde events

Brochures & nieuwsbrieven

Brochures & nieuwsbrieven

Schrijf je in

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Meer info

Webdesign door Lavagraphics