Vijf vragen aan Ruben Van Gucht: 'met de slappe lach het podium op'

Het weer klaart op en de gemiddelde wielertoerist haalt zijn ros van stal, voet-/tennis-/volleyballen worden afgestoft en proteïnerijke drankjes geshaket. En sportjournalist Ruben Van Gucht duikt op in De Werf voor een lezing. Wij mochten alvast enkele vragen stellen. Lees je mee? Hopelijk vergeet hij deze keer zijn brief niet! ;-)

Ruben Van Gucht - Sportman (foto: Read My Lips) Ruben Van Gucht - Sportman (foto: Read My Lips)

Hoe bereid jij je voor op een lezing? Heb je een bepaald ritueel alvorens je op het podium stapt?

Ik heb niet echt rituelen, maar wat wel steevast gebeurt, is dat we (Mathieu&Guillaume en ik) nog heel veel aan het lachen en zeveren zijn tot vlak voor we op moeten. Het is altijd onze bedoeling om mekaar in de lach te laten schieten zodat je met de slappe lach het podium op moet, maar dat is voorlopig nog niet gelukt. We blijven er aan werken! Qua voorbereiding is er niks speciaals. We eten samen voor de voorstelling, praten nog wat dingen door over wat we gaan doen en maken vooral heel veel plezier achter de schermen.

Wat is je favoriete moment uit deze lezing?

Ik ben heel tevreden met de totale show, we krijgen er ook altijd veel positieve reacties op achteraf. Mensen zijn steeds erg verrast over wat ze te zien en te horen krijgen. Het is een mix van frivole items en meer diepgaande sportverhalen. Mijn favoriete gedeelte is het einde, denk ik, omdat het mij persoonlijk heel nauw aan het hart ligt. Het komt ook altijd recht uit mijn hart. Ik ga nog niet verklappen wat, daarvoor moeten de mensen maar komen kijken.

Wat is het ergste dat ooit al fout is gelopen/welke blunder herinner je je nog?

Een blunder heb ik voorlopig nog niet meegemaakt. En gelukkig maar. Maar het gebeurt wel eens dat ik mijn papieren vergeet. Ik heb tijdens de voorstelling een moment waarop ik een brief voorlees. En het is al enkele keren gebeurd dat ik naar de binnenzak van mijn vest ga en voel dat die brief er niet in zit. Dan zet ik mijn pokerface op, doe alsof er niks gebeurd is en begin ik de brief zo goed en zo kwaad als mogelijk uit mijn hoofd op zeggen.

Welk boek blijft je bij, en waarom?

Er staan op dit moment een 500-tal boeken op me te wachten in mijn boekenkast. Alleen ontbreekt het me aan tijd om eraan te beginnen. Zullen we afspreken dat ik over een jaar of tien antwoord geef op die vraag?

Wat zou je geworden zijn, indien er geen journalistieke carrière voor je was weggelegd?

Er is nooit echt een plan B geweest. Vermoedelijk zou ik wel iets geworden zijn, maar ik ben wel blij dat het dat niet geworden is.

Gerelateerde events

Brochures & nieuwsbrieven

Brochures & nieuwsbrieven

Schrijf je in

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Meer info

Webdesign door Lavagraphics