Vijf vragen aan Lies Geldhof: 'een bescheiden beschadigde gilet'

Sommigen zullen haar nog kennen uit de parkversie van 'Ten Oorlog' van Tom Lanoye, maar dit weekend neemt ze een totaal andere rol op zich. Maak kennis met Lies Geldhof in N9, de klaag/lofzang op de Brusselse Steenweg.

Lies Geldhof in 'Kamer en de man' van Eric De Volder bij [Tal] (foto: Tim De Backer) Lies Geldhof in 'Kamer en de man' van Eric De Volder bij [Tal] (foto: Tim De Backer)

Hoe bereid jij je voor op een voorstelling?
Overdag herhaal ik de tekst volledig met de brochure in de hand, of we nu aan het begin of op het einde van een voorstellingsreeks zitten, zelfs als we de dag ervoor nog gespeeld hebben. Eens ter plekke doe ik een check van de rekwisieten, van de plaatsing van het decor en mijn eigen verplaatsingsonderzoek (hoe geraak ik waar). Tenslotte begin ik me volledig op het 'nu' te concentreren, daarbij geholpen door een zalige explosieve fysieke uitspatting (liefst op luide muziek en met de hele groep spelers). Ik heb vele mooie herinneringen aan vette schijven... Zo'n sound of lied bepaalt voor mij een zéér groot deel van de sfeer.

Wat is je favoriete moment uit deze voorstelling?
Het moment waarop Carla het zwarte gat ontdekt.

Wat is het ergste dat ooit al fout is gelopen?
In 'Fred' van Tg Carver moest ik na een zeer geslaagde suggestieve verleiding en vrijscène (iets met een trampoline en een val uit een driezit) 'hals over kop' nog even over de scène wandelen. Daarvoor moest ik in de coulissen vliegensvlug een lange gehaakte bruine gilet boven mijn huidskleurige sexy corset trekken. Eén avond, terwijl de intro al door de boksen klonk, hing de gilet op meer dan tien punten vast aan de nageltjes van het decor! Ik ben nog nooit zo blozend 'just in time' op een scène gewandeld (mét een slechts bescheiden beschadigde gilet)...

Welk boek blijft je bij, en waarom?
'De wereld van Sofie' kreeg ik cadeau op mijn 15de, gloednieuw en in eerste druk! Ik houd van het beeld van het konijn uit de hoed. En de verwondering waarmee filosofen de wereld bekijken.

Wat zou je geworden zijn, indien er geen acteercarrière voor je was weggelegd?
Leerkracht lichamelijke opvoeding of psycholoog

Gerelateerde events

Brochures & nieuwsbrieven

Brochures & nieuwsbrieven

Schrijf je in

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Meer info

Webdesign door Lavagraphics