Vijf vragen aan Gertjan Van Hellemont: 'Een heel klein beetje zenuwen'

Klaar voor een portie hartverscheurende melancholie, rauwe rootsrock en eerlijke bindteksten? Of heb je geen idee wat je je hierbij moet voorstellen? Beluister dan eens een nummer van Douglas Firs, kom zaterdag naar het concert of begin gewoon bij dit korte interview:

Douglas Firs - Hinges of Luck (foto: Guy Kokken) Douglas Firs - Hinges of Luck (foto: Guy Kokken)

Hoe bereid jij je voor op een concert?
Niet echt. Ik vind het belangrijk dat de sfeer met de band goed zit, dat ik voel dat iedereen van plan is om er vol voor te gaan. Meestal doen we dat vanzelf wel, peppen we elkaar wat op. Voor mij persoonlijk is vooral het laatste half uur voor een concert belangrijk, om dan niets meer te doen dat te veel afleidt, maar te focussen op de muziek. Een klein beetje zenuwen vind ik wel goed om eraan te beginnen.

Wat is je favoriete moment uit dit concert?
Het samenspelen. Een optreden van Douglas Firs is nogal vrij, er gebeuren elk concert andere dingen, wat leuk is om op in te spelen. Er zit ook een cover in die nieuw is voor ons, een nummer dat ik heel mooi vind, daar kijk ik elke keer naar uit.

Wat is het ergste dat ooit al fout is gelopen?
Nog voor we zelf platen begonnen te maken, mocht ik eens solo een voorprogramma spelen in de grote AB-zaal, waar ik mijn gitaarversterker schuin tegen een drumpodium had gezet. Die is omgevallen tijdens de show zonder ik het besefte, zodat de microfoon er niet meer voor stond, en iedereen in de zaal dus nummers lang enkel mijn stem hoorde, zonder begeleiding. Vind ik nog steeds pijnlijk om aan terug te denken, moet héél raar geweest zijn.

Welke muziek blijft je bij, en waarom?
'(What's the story) Morning Glory' van Oasis was de cd die ik bijhad toen ik de eerste week op kot zat in Gent. Dat is toen de soundtrack geworden van het gevoel van vrijheid en nieuw ontdekte zelfstandigheid dat daarbij hoorde. Het gevoel dat je eigenlijk kan doen wat je maar wil.

Wat zou je geworden zijn, indien er geen muzikale carrière voor je was weggelegd?
Imker

Gerelateerde events

Brochures & nieuwsbrieven

Brochures & nieuwsbrieven

Schrijf je in

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Meer info

Webdesign door Lavagraphics