De Werf & Cinema starten muziekclub in Aalst!

Cultuurcentrum De Werf en muziekclub Cinema slaan de handen in elkaar en bouwen vanaf nu gezamenlijk een muziekclubwerking uit. Het initiatief komt er om twee redenen:  jongeren in Aalst zoeken naar cultuurbeleving op hun maat en Aalst heeft nood heeft aan een muziekprogrammatie met staande liveconcerten om een huidige lacune op te vullen. Het project ging van start in Cinema op 10 mei 2019 (20 uur) met een concert van Faces on TV (support: Tessa Dixson). In het najaar volgen een afterschoolconcert met Jacin Trill & WAWA (vr 13 sep) en een concert van elektropopgroep SX (vr 22 nov). 

Lees verder onder de foto. 

Faces on TV (foto: Tine Herbots) Faces on TV (foto: Tine Herbots)

De samenwerking tussen De Werf en Cinema is gebaseerd op het bundelen van beider middelen en sterktes, vanuit een ‘pur sang’ cocreatiegedachte met als doel het aanspreken van een jeugdig publiek. Er wordt kort op de bal geprogrammeerd om vlot in te spelen op actuele tendensen en ontwikkelingen binnen het muzieklandschap. De ticketverkoop verloopt via De Werf en beide partners zetten alle communicatiekanalen open voor een maximaal publieksbereik. 

Het project gaat van start in Cinema op 10 mei (20 uur) met een concert van Faces on TV. De groep stelt er zijn album ‘Night Funeral’ voor, een jaar uit het leven van Jasper Maekelberg. Niet zijn beste jaar, en toch weer wel. De liefde kraakte en hij maakte er muziek van. Van de highs en nog meer van de lows. De songs trekken je binnen in zijn wereld. Donker maar niet dreigend. Emotioneel maar nooit getormenteerd.
‘Night Funeral’ is een warmbloedige plaat, magnetisch, intiem zonder muur tussen maker en publiek. Een verhaal in elf fragmenten dat tegelijk inheems en exotisch aandoet met dansende percussie, licht-psychedelische arrangementen en prairiebeats voor urban indians. Het is pop-art uit een nabije toekomst en filmische R&B. Kortom, een sneeuwbol van gedempt geluid en geslepen kristal.

Tickets zijn te koop vanaf maandag 11 maart (10u) via onze website en op 053 72 38 11 (De Werf).

Gerelateerde events

Brochures & nieuwsbrieven

Brochures & nieuwsbrieven

Schrijf je in

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Meer info

Webdesign door Lavagraphics