'Verkeersaders zoals de N9 veranderen het landschap voor altijd.'

Op zaterdag 23 maart kan je komen kijken naar 'N9', een voorstelling over de gelijknamige steenweg door Aardvork / Koen Boesman. Maar minstens even interessant is de expo die meereist met de voorstelling langs deze weg. De makers lanceerden een oproep: iedereen kon een bijdrage voor de expo insturen en zo meebouwen aan het (zelf)portret van de steenweg. Dat deed ook Nico Goedgezelschap uit Aalst.

Lees verder onder de foto.

N9 maakt N9 - Nico Goedgezelschap N9 maakt N9 - Nico Goedgezelschap

Nico Goedgezelschap: "Als schilder laat ik mij inspireren door het idee 'onderweg zijn'. Verkeersaders zoals de N9 veranderen het landschap voor altijd. Langs zulke wegen ontstaan allerhande bouwsels, wordt infrastructuur aangelegd, komen mensen wonen, enzovoort."

"Daarnaast verandert de rol van steenwegen in onze veranderende wereld. De handelszaken, cafés, tankstations en mensen die zich vestigden, verdwijnen weer. Verlaten gebouwen getuigen van vergane glorie en belichamen dikwijls ook de lelijke overblijfselen van menselijk ingrijpen. Als een kras in het landschap. In mijn schilderijen kan de toeschouwer zich afvragen welke verhalen zich afspeelden en waar de mens naartoe is; heeft de natuur het overgenomen?"

Gerelateerde events

Brochures & nieuwsbrieven

Brochures & nieuwsbrieven

Schrijf je in

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Meer info

Webdesign door Lavagraphics