Vijf vragen aan Latif Aït: 'ik kan altijd opnieuw cartoonist worden'

Vorig seizoen was hij nog het voorprogramma bij Erhan Demirci, nu heeft hij zijn eigen show te pakken. Gelukkig, zo kan hij eindelijk eens uitleggen wat hij echt bedoelt. Wij gaven alvast de aftrap met dit korte interview!

Latif Ait - Re:Latif (foto: Pieter Verhaeghe) Latif Ait - Re:Latif (foto: Pieter Verhaeghe)

Heb je een bepaald ritueel alvorens je op het podium stapt?

Wel, een ritueel heb ik niet echt, maar ik visualiseer me wel een topshow alvorens ik op het podium ga.

Wat is je favoriete moment uit deze voorstelling?

Persoonlijk vind ik het laatste halfuur het tofste om te spelen, omdat ik vaak merk hoe een terughoudend publiek verandert in een uitbundig, meegaand publiek.

Welke blunder herinner je je nog?

Als comedian maak je wel veel blunders mee. Maar aangezien dat ook de grappigste momenten in de show zijn, bestaan er voor een goede comedian dus eigenlijk geen blunders (knipoogt). Ze maken de show gewoon beter.

Welk boek blijft je bij, en waarom?

Bij het schrijven van deze show moest ik wel diep in mijzelf graven en heb ik veel geleerd over het onderbewustzijn. Ik heb me verdiept in de psychoanalyse van Carl Jung: een totaal nieuwe wereld die voor mij openging! Zelfkennis is essentieel voor een comedian.

Wat zou je er zonder comedy van je geworden zijn?

Voor mijn tijd als comedian, was ik cartoonist. Waarschijnlijk was ik dat dan blijven doen. En anders sowieso iets artistiek. Acteren had ook wel een optie kunnen zijn.

Gerelateerde events

Brochures & nieuwsbrieven

Brochures & nieuwsbrieven

Schrijf je in

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Meer info

Webdesign door Lavagraphics