Vijf vragen aan Ariane van Vliet en Alice Reijs: 'soms ben ik zelf verrast door wat ik doe'

Hun alter ego's Ans & Wilma zingen, kibbelen en kwebbelen dat het een lieve lust is. Op kindermaat, al hoef je je niet aan brave liedjes te verwachten. Uit puur enthousiasme hebben we deze keer dan ook twee interviews in één. Lees even mee!

Ans & Wilma in 'Concertantes' (foto: koralique) Ans & Wilma in 'Concertantes' (foto: koralique)

Hoe bereid jij je voor op een voorstelling? 

Alice: Ik bereid me niet echt voor op een voorstelling en ik heb ook niet echt een ritueel, behalve dat ik zorg dat ik zeker naar de wc ga. Zenuwen werken op je darmen, meer moet ik daar niet over zeggen toch? Vlak voor ik op het podium moet, ben ik allesbehalve geconcentreerd. Ook nu bij de 'Concertantes' babbelen Ariane en ik de oren van elkaars kop tot een paar seconden voor we op moeten.

Ariane: Door mijn pruik op te zetten en kostuum aan te trekken kom ik vanzelf in mijn Wilma-modus en daardoor ben ik automatisch voorbereid op de voorstelling. Ik ken het personage inmiddels zo goed dat ik gewoon het podium op kan stappen. Wilma neemt het roer dan over. Heel leuk is dat, want soms ben ik zelfs verrast door wat Wilma nu weer voor geks doet.

Wat is je favoriete moment uit deze voorstelling?

Alice: Deze voorstelling is zo'n feestje om te spelen dat ik niet kan kiezen wat mijn favoriete moment zou kunnen zijn. We spelen, zingen en dansen en dat doe ik graag. We hebben zo'n lol tijdens de voorstelling en dat werkt hopelijk aanstekelijk.

Ariane: Ik heb veel favoriete momenten, maar als ik moet kiezen vind ik het moment dat Wilma heel erg moet huilen omdat ze zich voorstelt dat Ans dood gaat en dan zo hard in het gezicht van Ans huilt dat Ans haar adem ruikt en zegt dat die een zurig luchtje heeft.

Wat is het ergste dat ooit al fout is gelopen?

Alice: Ik heb zelf nooit iets van dien aard meegemaakt, maar ik herinner me nog de voorstelling 'Brandbakkes' met onder andere Marc Van Eeghem. Tijdens een scène vloog plots zijn tandkroon uit zijn mond. Het was een noodkroon die niet goed vast zat. Omdat het een voortand was en dus erg zichtbaar kon Marc niet ontkennen wat er gebeurde. Hij pakte de kroon en stak hem met een brede glimlach weer terug in zijn mond. Wat hebben we gelachen!

Ariane: De ergste blunder die ik meegemaakt heb, is dat ik de rol van Ans begon te spelen en dat Ans daardoor de tekst van Wilma moest zeggen. Gelukkig kennen we elkaars tekst zo goed dat we ons er uit gered hebben. Maar dat was wel even knoeien.

Welk boek blijft je bij, en waarom?

Alice: Het mooiste boek dat ik ooit in handen heb gekregen is 'Ans en Wilma Verdwaald' :-)
We hebben het zelf gemaakt samen met Kaatje Vermeire. Ze heeft het boek zò mooi geïllustreerd en we zijn er ontzettend trots op. Het is gewoonweg prachtig geworden!

Ariane: 'Winnie the Pooh’ is één van mijn lievelingsboeken. Het is een kinderboek over een heel gezellige beer die in het bos woont met zijn vriendjes. Er zit zoveel heerlijke humor in dat ik luidop moet lachen als ik het lees. Er zit ook veel wijsheid in verscholen. In het later verschenen  'De Tao van Pooh’ kun je daarover lezen. Ik merk dat het boek (eigenlijk zijn het er twee) mij onbewust inspireert als ik zelf schrijf.

Wat zou je geworden zijn, indien er geen acteercarrière voor je was weggelegd?

Alice: As ik dat zou weten! Ik heb al vaak gedacht om naast mijn acteercarrière nog iets anders te doen. Je wilt toch ook nog eens iets anders in je leven, er is zo veel te halen. Maar wat hè? Na drie loopbaanonderzoeken weet ik het nog altijd niet. Ik hou van afwisseling en dat vind ik in mijn vakgebied natuurlijk wel.

Ariane: Als ik niet was gaan acteren, was ik misschien wel operazangeres geworden.

Gerelateerde events

Brochures & nieuwsbrieven

Brochures & nieuwsbrieven

Schrijf je in

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Meer info

Webdesign door Lavagraphics