Vijf vragen aan Paulien Cornelisse: 'Een dansje op Monteverdi'

'Paulien, leg het uit' - 'ja, graag!'

Als er één ding vaststaat, is het wel dat deze Nederlandse comédienne geen minuut haar mond zal houden op 12 januari. Ze houdt met hart en ziel van taal en weet dit op een kostelijke manier op haar publiek over te brengen. Maar eerst, tijd voor een interview!

Paulien Cornelisse - Om mij moverende redenen (foto: Tessa Posthuma de Boer) Paulien Cornelisse - Om mij moverende redenen (foto: Tessa Posthuma de Boer)

Hoe bereid jij je voor op een voorstelling?

Ik luister vaak naar opbeurende muziek en doe een dansje op het zijtoneel. De muziek varieert van Monteverdi tot het nummer 'Karma Chameleon' van Culture Club.

Wat is je favoriete moment uit deze voorstelling?

Oei, dat zou een enorme spoiler zijn. Maar laat ik dit zeggen: ik lig op dat moment ergens in en er komt iets uit het plafond…

Wat is het ergste dat ooit al fout is gelopen?

Toen ik net was begonnen als komiek trof ik een keer een zaal die mij niet begreep (of liever, ik wist mij niet begrijpelijk te maken). Doodse stilte. Op een zeker moment deed ik in die voorstelling een kat na. De enige reactie uit de zaal kwam van een blindengeleidehond, die blafte. Ik wist toen dat ik, als al het andere zou falen, altijd nog dierenimitator zou kunnen worden.

Welk boek blijft je bij, en waarom?

Oei, zoveel! Ik ben erg dol op 'Uren met Henk Broekhuis' van Karel van het Reve. Een heel heldere en grappige essaybundel over wat mensen voor waar aannemen.

Wat zou je geworden zijn, indien er geen artistieke carrière voor je was weggelegd?

Ik vermoed onderzoeker op een universiteit, maar ik zou natuurlijk willen dat het avontuurlijker was. Dus zeg ik voor nu: kaasmaker op een Alp in Zwitserland, in een klein hutje waar bijna nooit iemand komt.

Gerelateerde events

Brochures & nieuwsbrieven

Brochures & nieuwsbrieven

Schrijf je in

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Meer info

Webdesign door Lavagraphics