Vijf vragen aan Rob Vanoudenhoven: 'zo doet iedereen dat toch?'

Try-outs geven die vier tot zes uur duren, wie doet het hem na? 'En na de pauze kwam iedereen terug.' Dat Rob Vanoudenhoven veel te vertellen heeft, bewijst hij met verve in zijn eerste theatershow: 'Het 13de Werk'. Gelukkig wist hij zich voor dit interview te beperken: 

Rob Vanoudenhoven - Het XIIIe werk van Rob Vanoudenhoven (foto: Stephan Vanfleteren) Rob Vanoudenhoven - Het XIIIe werk van Rob Vanoudenhoven (foto: Stephan Vanfleteren)

Hoe bereid jij je voor op een voorstelling? Heb je een bepaald ritueel alvorens je op het podium stapt?

Ik probeer zo uitgerust mogelijk aan te komen. Daarna herlees ik - diagonaal -  nog eens de voorstelling waarna ik mijn gedachten compleet probeer te verzetten. Alsook nuttig ik enkele liters koffie. Ik probeer voor de voorstelling naar steengoeie muziek te luisteren. Soms, als er genoeg tijd is, maak ik een snelle wandeling. En of ik een ritueel heb voor ik op het podium stap? Tuurlijk. Zoals de meesten denk ik. Ik slacht, op een zeer traditionele wijze, de eerstgeborene uit de vierde generatie palawanbaardzwijnen. Het bloed wrijf ik in cirkelbewegingen zachtjes over de binnenkant van het podiumdoek terwijl ik met de linkse slagtand, de naam van de laatste stad waar ik heb opgetreden op mijn rechterschouderblad kerf. Tijdens dit eerste stukje van het ritueel zing ik dan samen met de verantwoordelijke van het CC het avondlied. Dan offeren we de pancreas aan de verantwoordelijke van de foyer van het CC op een goede afloop. Maar dat doen de meeste artiesten toch voor ze het podium oplopen, niet?

Wat is je favoriete moment uit deze voorstelling?

Het stuk na de intro tot de nederige buiging voor het publiek. Echt een topstuk!

Wat is het ergste dat ooit al fout is gelopen?

Er is tot op heden niks echt fout gelopen. Maar voor alles een eerste keer, wie weet...

Welk boek blijft je bij, en waarom? 

Er zijn veel boeken waar ik wat uit geleerd heb of me op zijn minst hebben geboeid. Literaire werken opsommen is niet zo mijn ding. Heb laatst erg genoten van de verzameling columns van Hans Bourlon, 'De Blik van Bourlon' (stak gratis bij Knack) en hopelijk komt binnenkort de nieuwe verzameling columns uit van 'Kaaiman' (door Koen Meulenaere van De Tijd). Zeer interessant is het boek van professor Johan Braeckman en Maarten Boudry: 'De Ongelovige Thomas heeft een punt.' Bestaat ook een geweldig hoorcollege van. Een aanrader als je ’s avonds na een optreden terug naar huis rijdt.

Wat zou je geworden zijn, indien er geen televisiecarrière voor je was weggelegd?

Dat zou ik echt niet weten. Voor ik bij 'de media' terecht kwam, had ik al een 'carrière' van twaalf stielen en dertien ongelukken achter de rug. Ik heb altijd verschillende jobs gecombineerd en me geweldig geamuseerd. Voor nieuwe ervaringen sta ik altijd open. Maar stel dat het anders was gelopen… chirurg!

Gerelateerde events

Brochures & nieuwsbrieven

Brochures & nieuwsbrieven

Schrijf je in

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Meer info

Webdesign door Lavagraphics