Vijf vragen aan Lander Severins: 'de sigarengeur van mijn bompa'

Lander Severins, lid van een nieuwe generatie komisch talent, komt vanuit de Zoerselse bossen aanwaaien om je te verrassen met zijn lichtjes surrealistische eerste comedyshow. Voor ons wilde hij alvast enkele vragen beantwoorden:

Lander Severins - Maanlander (foto: Stefan van der Wijst) Lander Severins - Maanlander (foto: Stefan van der Wijst)

Hoe bereid jij je voor op een voorstelling?

Nadat ik heb zo’n vijf keer heb gecheckt of het theater nog steeds over een toilet beschikt, ga ik altijd in mijn hoofd aan een razend tempo door de hele tekst van de voorstelling. Op school leerden we ook om onszelf helemaal af te kloppen voor het opgaan. En aangezien ik net ben afgestudeerd, gedraag ik me nog heel schools :-). Een ritueel dat ik bij 'Maanlander' ook steeds doe, is zo hoog mogelijk springen, kwestie van de overbodige ADHD al wat te kanaliseren.

Wat is je favoriete moment uit deze voorstelling?

Mijn favoriete moment uit 'Maanlander'… dat is ne moeilijke… er is een moment waarop mijn personage huilend in het Frans zijn problemen analyseert samen met een dame van plezier in Brussel-Noord, dat is het eerste waar ik nu aan denk. Daarnaast zing ik een nummer dat, zonder dat het publiek dat per se meekrijgt, opgedragen is aan mijn grootmoeder. Het is steeds weer een eer om dat voor haar te mogen zingen.

Welke blunder herinner je je nog?

Die keer dat mijn broek bij mijn kruis scheurde aan het begin van wat toen al een lange avond zou worden is, hoe zal ik het zeggen, memorabel.

Welk boek blijft je bij, en waarom?

Een boek dat me altijd zal bijblijven is 'Alleen op de wereld' van Hector Malot. Ietwat cliché misschien, maar Vitalis en Remy zijn personages die ik steeds weer tegenkom als ik fietsend richting Polen een oude man of een kind passeer of als ik door de Zoerselse bossen loop. Ik las ook de versie van toen mijn papa een klein kind was en rook zijn vroegere huis. De sigarengeur van mijn bompa zat nog vast aan de pagina’s De eenzaamheid van mijn papa als kindje is wat voor mij Remy zo tastbaar maakte.

Wat zou je geworden zijn, indien er geen podiumcarrière voor je was weggelegd?

Een concreet plan B heb ik niet. Ik roep al mijn hele leven dat ik zelfvoorzienend wil gaan leven in Frankrijk in een ruïne. Afgelopen zomer kocht ik op de wilden boef met een vriend en ons laatste spaargeld alvast de ruïne. Wie weet dat we nog eens van de aardbol verdwijnen en gaan boeren in de Limousin. Al kunnen we nu niet meer verdwijnen want ik heb net mijn plan verklapt… Laat ons hopen dat de podiumcarrière lukt, leve Aalst!

Gerelateerde events

Brochures & nieuwsbrieven

Brochures & nieuwsbrieven

Schrijf je in

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Meer info

Webdesign door Lavagraphics