5 vragen aan Mary Boduin: 'ik wou dat er eens iets misliep'

Haar naam doet tegenwoordig niet meteen een belletje rinkelen, maar dat kan snel veranderen! Mary schreef hits voor Liliane Saint-Pierre, Louis Neefs, Ann Christy en vele anderen en kreeg hiervoor in maart 2018 de belangrijkste Vlaamse mediaprijs voor haar volledige oeuvre: de eregalerij van Radio 2. 
Hoor haar op dinsdag 13 november zelf aan het woord over haar rijkgevulde leven in een lezing met unieke beeld- en geluidsfragmenten.

Wij mochten haar alvast enkele vragen stellen:

De verschillende rollen van Mary Boduin (foto midden: Saskia Vanderstichele) De verschillende rollen van Mary Boduin (foto midden: Saskia Vanderstichele)

Hoe bereid jij je voor op een lezing? Heb je een bepaald ritueel alvorens je op het podium stapt?

Ik lees thuis hardop en zie voor mijn geestesoog het publiek waartegen ik spreek. Ik doe niet aan rituelen voordat ik opkom. Ik denk altijd: Mary, kom fris en levendig op en ga het publiek tegemoet alsof het één grote vriend is.

Wat is je favoriete moment uit deze voorstelling?

Mijn favoriete moment verandert steeds. Maar meestal - in deze voorstelling - is het in de opbouw naar het einde toe, het moment van de waarheid, als alles op tafel komt en ik mezelf onder controle moet houden. Want dat moet altijd op toneel. De acteur/actrice moet zichzelf innerlijk in bedwang houden.

Wat is het ergste dat ooit al fout is gelopen?

Eerlijk gezegd is er nooit iets fout gelopen. En er is geen sprake van een of andere blunder. Ik wou zelfs dat er zoiets was, want dan kon ik iets leuks vertellen, maar het is er gewoonweg niet.

Welk lied blijft je bij, en waarom?

'Gelukkig zijn' blijft me bij omdat ik daarvan tekst en muziek schreef en het publiek deze song in 1975 uitkoos voor het Songfestival in Stockholm, waar Ann Christy het op een onovertrefbare manier bracht.

Wat zou je geworden zijn, indien er geen acteer/componeercarrière voor je was weggelegd?

Het liefst zou ik dan dierenverzorgster geworden zijn in de diergaarde/zoo. Bij de leeuwen en olifanten. Vanaf m’n 5de jaar ging ik regelmatig naar de diergaarde, vlakbij ons huis in Rotterdam en alle dieren daar hadden onmiddellijk m’n hart gestolen.

Gerelateerde events

Brochures & nieuwsbrieven

Brochures & nieuwsbrieven

Schrijf je in

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Meer info

Webdesign door Lavagraphics